Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hátizsákkal Athénban

Utazás: közvetlen repülőjárattal
Időpont: 2023. november 1-3. (3 nap/2 éj)
Elhelyezés: hostelben, 4 ágyas szobában, közvetlen belvárosban
Ellátás: nincs, élelmiszerbolt 150 méterre, kávézó 200 métere, éttermek sok helyen, itthoni árakon
Részvételi díj: 130.000 Ft + BBP biztosítás 1.620 Ft + belépők 45 € + fejhallgató 2.100 Ft + storno biztosítás 2.860 Ft + 20 € közlekedési költség

A részvételi díj tartalmazza a szállást, városnézést magyar idegenvezetővel, helyi idegenvezető díját, repülőjegyet, repülőtéri illetéket és a kisméretű poggyász költségét (40 x 25 x 20 cm). Az ár a repülőn lévő szabad helyek függvényében az idő előrehaladtával változhat, de aki már befizetett az útrat, annak fix. Az utazás lemondása esetén a repülőjegy ára nem visszatéríthető! 

ÉRVÉNYES SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY VAGY ÚTLEVÉL SZÜKSÉGES!

4 *-os szállodai elhelyezésre is van lehetőség +40.000 Ft-ért

Program:
1. nap: utazás közvetlen repülőjárattal 7.25 órakor a Budapest-Athén útvonalon, érkezés után tömegközlekedéssel (közvetlen járat) utazás a Szintagma térre. Megnézzük az őrségváltást a Parlamentnél. Szabadidő ebédre. Séta az Ommonia tér irányába, közben felfedezzük a Bizánci kor fennmaradt néhány kis templomát, valamint a Székesegyház épületét. Szállás elfoglalása, majd folytatjuk a város felfedezését! A délutánt az Akropolisz megismerésével, az ókor egyik legfontosabb helyszínének a bejárásával töltjük. Vacsora lehetőség a környéken, idegenvezetőnk segít a választásban. Majd érkezés a szállásra. (2 éj)

2. nap: akinek van kedve, közös reggelin tud részt venni egy kellemes helyi kávézóban, ahol bőséges a kínálat az édes és sós helyben sütött pékáruból, szendvicsekből. Ezen a napon bebarangoljuk a belváros utcáit, megnézzük az  olimpiai Zeusz templomot. Helyi idegenvezetőnk segítségével alaposan bejárjuk az Akropolisz Múzeumot, valamint bejárjuk az Agora máig megmaradt csodálatos épületeit. Ebédidőben keresünk egy jó tavernát. Az apró ajándékok beszerzésére is szánunk időt a Plaka és a Monastiraki tér környékén, ahogy teszik ezt az emberek már évezredek óta. 

 3. nap: ezen a napon kimegyünk a tengerhez. Pireusz ma már egy milliós nagyváros, de megőrízte az ókori kikötők vonalait. Aki szeretne kihajózni, megteheti. Aigina szigetére induló többszáz fős hajóra szállva, élvezzük a kéken csillogó tenger látványát. A szigeten megkóstolhatjuk az itt termesztett pisztáciát és ébédelhetünk egy jót. Visszajutva a Nemzeti Régészeti Múzeum világhírű leleteivel ismerkedünk. Délután tömegközlekedéssel jutunk ki a repülőtérre (közvetlen járat) és hazarepülünk az Athén-Budapest közvetlen járattal. Érkezés 18.55 órakor.

A hostel szobáiban 2 db kényelmes emeletes ágy található, valamint csap. A nemrég felújított zuhanyzók és wc-k a folyosón vannak. 2 vagy 3 ágyas elhelyezés esetén felár fizetendő. 

 

Időeltolódás: + 1 óra.

Belépők:

Akropolisz Fellegvár és Múzeum 30 €  

Régészeti Múzeum 10 €

Pireusz, Múzeum 5 €

Diákigazolvánnyal a múzeumok ingyenesen látogathatók!

3 napos korlátlan közlekedési bérlet 20 €

Az étkezésekben segít az idegenvezető. Italokhoz, kávéhoz a napok folyamán bármikor hozzá lehet jutni. A régészeti területekre, múzeumokba tilos nagy méretű táskát bevinni és ott enni-inni. 

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!