Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Írország mesés szigete - repülővel

Utazás: közvetlen repülőjárattal

Időpont: 2024. május 5-8. (4 nap/3 éj)

Elhelyezés: 2 ágyas, 4 ­*-os kiváló minőségű szállodai szobákban, Dublinban belvárosban

Ellátás: félpanzió (bőséges ír reggeli és 2-3 fogásos menüvacsora)

Részvételi díj: 345.000 Ft + biztosítás 2.160 Ft + stornó biztosítás 7.590 Ft

Egyágyas felár: 60.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást félpanzióval, az út során végig magyar idegenvezetést, repülőjegyet, adókat, illetéket, fix ülőhelyet és 1 db kézipoggyász költségét, valamint a helyi buszt. Az ár a repülőn lévő szabad helyek függvényében az idő előre haladtával változhat, de aki már befizetett az útra, annak fix.

Program:

1.    nap: érkezés a déli órákban Limerick városába, mely Írország nyugati felén található, közel az Atlanti-óceánhoz. A repülőtérről egyenesen Bunratty néprajzi múzeumához utazunk, hogy bepillantást nyerhessünk az elmúlt évszázadok vidéki ír emberének életébe, színpompás házaiba, iskolájába és boltjaiba. A hangulat magával ragad - lehet, hogy egy finom almás pite is elfogyasztásra csábít a kis kávézóban. Majd a szállodába utazunk - út közben fotó szünetre állunk meg. A szobák elfoglalás után elfogyasztjuk finom ír vacsoránkat, majd belecsöppenünk a mindennapok ír esti hangulatába.

2.    nap: bőséges ír reggeli elfogyasztása után a Killarney Nemzeti Parkot érintve északra tartunk. Utunk varázslatos természeti környezetét Írország egyik legszebb vidékének tartják. Útközben festői kis településeket érintünk, a legszebb pontokon megállunk egy-egy fotószünetre. A környéken találták az ír nyelv legkorábbi kőbe vésett formáinak jelentős részét, az Ogham köveket. A tájat nem sarcolta meg a modern mezőgazdasági földművelés és még manapság is gyakran keresztezi utunkat egy-egy birkanyáj. Kompra szállva érjük el a Burren vidéket, ahol a Nemzeti Park területén találjuk a Moher sziklák messzeföldön híres magaslatait. 8 km hosszan emelkedik az Atlanti-óceán fölé. Sétálunk egy jót a kiépített gyalogjárdán. A késő délutáni órákban érkezünk az ír népzene fellegvárába, Galwaybe, mely 2020-ban Európa kulturális fővárosa címet viselte. Közös séta során megismerjük Kolombusz Kristóf egyik kedvenc városát és megtudjuk a szoros kapcsolatot Győr városával. Kora este érkezünk a vidéki csodaszép szállodába, ahol vacsora várja a csoportot.

3.    nap: reggeli uán nyugatról keletre tartva félúton az ír főváros felé megállunk a zöld sziget egyik leghíresebb kora keresztény emlékhelyén, Clonmacnoisban. Háborítatlanul állnak a falak, a kőkeresztek és békésen tűrik az időnként megjelenő birkanyájak legelését a környezetükben. Innen a Wicklow hegységbe utazunk Glendalough-ba, ahol Szent Kevin által alapított kolostor romjai tanúskodnak arról, hogy itt volt Európa legkorábbi oktatási és vallási központja. Kellemes sétát teszünk a gyönyörű természeti környezetben a tavak körül. A késő délutáni órákban érkezünk Dublinba. Szobák elfoglalása, vacsora. Utána közös séta idegenvezetőnkkel Dublin bulinegyedébe, a Temple Barba.

4.    nap: reggeli után Dublinban először a Szent Patrik katedrálist látogatjuk meg. A városnézést a Trinity College épületeinek megismerésével folytatjuk, mely Írország legrégebbi egyeteme. Könyvtárában található a kora kereszténység legértékesebb műve: a IX századi kellsi kódex. Szabad időben érdemes ellátogatni a Nemzeti Múzeumba. Autóbuszból tekintjük meg a hatalmas Phoenix parkot. Végezetül pedig a Guinness sörfőzde múzeumában ismerkedünk meg a világhírű sör történetével. Délutáni órákban közvetlen járattal indulás Budapestre.

A repülőn szállítható kézipoggyász mérete: 20x25x40 cm. Vásárolható 10 kg kézi poggyász, 10 kg feladható poggyász, 20.000 Ft oda-vissza vagy 20 kg feladható poggyász  30.000 Ft oda-vissza!

Repülőjárat

Budapest - Limerick, Shannon repülőtér 10.25 - 12.30

Dublin - Budapest 19.20 - 23.15

Belépők:

Bunratty vár és néprajzi park: 17,05 €  , nyugdíjas 12,15 €

Galway katedrális: 3 €

Clonmacnois: 8 €,  nyugdíjas 6 €

Kildare,  Ír Nemzeti Park: 19 €,  nyugdíjas 14 €         

Guiness Storehouse: 28€ ,  nyugdíjas 26 €    (1 pint guiness sört is tartalmaz a belépő, amit a panoráma bárban lehet majd elfogyasztani)

St.PAtrick Katedrális: 10 €,   nyugdíjas 9 €

Christ Church Cathedral:  11 €,  nyugdíjas 9,5 €

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!