Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Plitvicei tavak A vízesések csodavilága - UNESCO Világörökség

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Letenye – Varasd – Cakovec – Zágráb - Plitvicei-tavak Nemzeti Park - Székesfehérvár
Időpont: 2024. április 20-21. (2 nap/1 éj) szombat-vasárnap
Elhelyezés: 3*-os szállodában a Plitvicei Nemzeti Parktól pár km-re, 2 ágyas szobában
Ellátás: svédasztalos reggeli és menü vacsora
Részvételi díj:  Ft + utasbiztosítás 1.040 Ft + belépő  Ft (előre kell fizetni)

Horvátország talán legszebb természeti szépsége a Plitvicei-tavak és környéke. Színpompás csodavilág fogadja az odaérkező kirándulókat: zölden burjánzó növényzet, a smaragd, a türkiz és az azúr minden árnyalatát vonultatják fel a kisebb-nagyobb tavak, amelyek olyan tiszták, hogy még a legapróbb vízi állatkákat is felfedezhetjük a tó fenekén. Az 1949-ben alapított Plitvicei-tavak Nemzeti Park 1979-ben felkerült az UNESCO Világörökség listájára.

Túrabakancs vagy túracipő használata ajánlott, esőkabátot érdemes hozni!

Program:
1.    nap: reggel 7 órakor indulunk Székesfehérvár, Skála parkolóból. Letenye határátkelő után érkezünk Horvátország területére. Út közben látogatást teszünk az egykor Zala megyéhez tartozó Csáktornyán, amely a Zrínyi család ősi birtoka volt. Árnyas park közepén, a sétáló utca végén áll a Zrínyi vár, amelyet kívülről tekintünk meg.  Utunkat folytatva érkezünk Varasdra, amely Európa egyik legszebb barokk városa. Az 1667-es tűzvészig az ország fővárosa volt. A megannyi palota mellett helyreállították a várat is. Sétálunk a hangulatos utcákon, megtekintjük a Fő téren a barokk Városházát, a gyönyörű Székesegyház épületét, a Nemzeti Színházat és a barokk palotákat.
Tovább utazunk, és a következő állomás Zágráb, a főváros lesz. Püspökségét még Szent László alapította. Megtekintjük a Kaptol negyedben található Szent István székesegyházat, ahol tisztelgünk a magyar emlékek előtt, és gyönyörködünk a templom belső terében. Ezután átsétálunk a Piac téren, majd a Kőkapun keresztül a Várnegyed központjába, a Szent Márk térre jutunk. Itt található a Horvát Parlament épülete, a középkori Szent Márk templom, a bánok palotája, a Legfelsőbb Bíróság és a sok gyönyörű középület és palota. Ezután lesétálunk a Jellasich térre, ahol rövid szabad program következik.
Tovább utazunk, a következő megállónk már a Plitvicei Tavak Nemzeti Park közelében található szállodánk lesz. A szállás elfoglalása, majd vacsora következik. (1 éj)
2.    nap: reggeli után gyalogosan a csodálatos park felfedezésére indulunk. Nedves, öreg erdőktől körülvéve 16 tó terül el, amelyek számtalan vízeséssel kapcsolódnak egymáshoz. A terület csak gyalogosan járható be, illetve helyi elektromos meghajtású kisbuszjárattal. Legnagyobb taván, a Kozjakon, hajó közlekedik. (A kisbusz és a hajó költségeit a belépőjegy tartalmazza.) Először a Felső-Tóvidéket sétáljuk körbe, gyönyörködünk az erdő érintetlenségében és a rengeteg vízesésben. Kisbuszra szállunk és megismerkedünk az Alsó-Tóvidék újabb csodáival. Itt látható a 78 m magasról lezúduló Óriás-vízesés. Túránk során alaposabb bepillantást nyerünk a vízi világ rejtelmeibe. Majd egy tisztásra érve rövid pihenőt tartunk. Közel fél órás hajózás után sétálunk vissza a parkolóba, ahonnan elindulunk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Székesfehérvár, Skála parkolóba.


Belépő: 10.000 Ft – felnőtt
                7.500 Ft – diák 26 éves korig, nemzetközi diákigazolvánnyal
                4.000 Ft – 7-18 éves

A jegyeket a részvételi díj befizetésekor kérjük, mert a parkba a csoport előzetes foglalással és jegyvásárlással tud bejutni! 

A SZÁLLODÁBAN AZ ÉTKEZÉS CSAK HELYBEN LEHETSÉGES! ÉTELT AZ ÉTTEREMBŐL KIVINNI SZIGORÚAN TILOS ÉS SÚLYOS BŰNTETÉST VON MAGA UTÁN!

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!