Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Dél-Erdély

Utazás: komfortos autóbusszal  

Útvonal: Székesfehérvár – Arad– Máriaradna– Vajdahunyad– Déva – Gyulafehérvár– Fogarasi havasok - Szinaja- Törcsvár- Csík- Prázsmár- Brassó- Nagyszeben

Időpont: 2024. május 21-26. (6 nap/5 éj)

Elhelyezés: gyönyörű panziókban és szállodában

Ellátás: félpanzió, bőséges reggeli és vacsora

Részvételi díj: 160.000 Ft + utasbiztosítás 3.240 Ft + útlemondási biztosítás 3.520 Ft

Helyszínen fizetendő: belépők 545 román lei + fejhallgató 5.000 Ft

Fantasztikus helyi idegenvezetőnk: Lukács Attila

Erdély déli részét látni kell! Gasztronómiáját, igazán méltó vendégfogadását meg kell tapasztalni! Ismerkedjenek meg városaival, falvaival, természeti csodáival, és természetesen a magyar vonatkozású történelmi emlékeivel, kítűnő helyi vezetőnk segítségével!

Program:

1. nap: Székesfehérvár - Arad - Máriaradna - Marosilly

Indulás reggel 6.00 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. A nagylaki-i határátlépés után Aradra látogatunk, ahol Zala György híres alkotásánál, a Szabadság szobornál kegyelettel hajtunk fejet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Ezután ellátogatunk a vesztőhelyhez is. Innen utunk Máriaradnára vezet, amely a Maros-mente és a Bánság legnagyobb Mária kegyhelye: itt az 1767-ben épített, szép barokk templomot tekintjük meg. Innen utunk Marosillyére vezet, ahol pihenőt tartunk Bethlen Gábor fejedelem szülőházánál, amely szimbólumává vált az itt élő szórványmagyarságnak. A szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Vajdahunyad - Őraljaboldogfalva – Csernakeresztúr - Déva

A reggeli elfogyasztása után Vajdahunyadon megtekintjük a Hunyadiak ősi fészkét, Vajdahunyad várát. A „várak királya” jelzővel is emlegetett Vajdahunyadi vár impozáns méreteivel lenyűgöző látványt nyújt. Nem véletlen, hogy a filmvilág is nagy becsben tartja a misztikus várkastélyt. Ezután utazásunk Őraljaboldogfalvára vezet, ahol a XIII. századi román stílusú református templomot tekintjük meg. Délután megismerkedünk Csernakeresztúr kis falujaval, ahol rövid betekintést nyerhetünk a bukovinai székelyek mindennapjaiba. Megtekintjük a tájházat, majd egy finom gulyás elfogyasztása után süteményt és pálinkát kóstolunk. Ezután megérkezünk Dévára, ahol megnézzük „magos Déva várát” és sétát teszünk a városközpontban.  Visszautazunk a szállásra.

3. nap: Gyulafehérvár - Fogarasi-havasok

Reggeli után tovább utazunk Gyulafehérvárra. Sétálunk a várnegyedben, Erdély ősi történelmi fővárosában, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Innen tovább utazunk a Fogarasi havasokba. Románia legmagasabb hegységébe májusban és júniusban, illetve a téli útzár feloldásáig felvonóval, júliusban, augusztusban és szeptemberben egy különösen szép úton, a Transzfogarasi úton busszal jutunk fel 2042 méteres magasságig, ahol megpihenünk a Bâlea-tó partján.  Szállásfoglalás, majd vacsora.

4. nap: Peles-kastély - Drakula-kastély

Ezen a napon kastély napot tartunk. Reggeli után Szinajára látogatunk, ahol a román király festői kastélyát, a Peles kastélyt tekintjük meg és jó idő esetén a Bucsecs hegy pazar látványában gyönyörködhetünk. Innen Törcsvárra látogatunk, ahol az ún. „Drakula"-kastélyt tekinthetjük meg. A 100 m magasan épült várat szinte bevehetetlennek tartották. A várat az utókor Vlad Țepes véreskezű havasalföldi uralkodóval, mint vámpír-gróffal hozta összefüggésbe Bram Stoker Drakula című regénye nyomán. A kastély megtekintése után visszautazunk a szálláshelyre. Vacsora a szálláshelyen.

5. nap: Csíki Sör Manufaktúra - Prázsmár - Brassó

A délelőtt folyamán ellátogatunk a Csíki Sör Manufaktúrába. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután egy szász településre, Prázsmárra látogatunk, ahol a Világörökség részét képező, XIII. században épült gótikus szász erődtemplomot tekintjük meg. Innen tovább utazunk és a délutánt Brassóban töltjük, az erdélyi szászok egykori nagy központjában, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a Főtérre és a Fekete-templomhoz. Fakultatív ebédelési lehetőség és szabadprogram után visszautazunk a szállásra. Vacsora a szálláshelyen.

6. nap:

Reggeli után hazaindulunk, útközben hosszabb pihenőt tartunk Nagyszebenben, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjában, ahol a Nagy és Kis piacteret, a Hazugok hídját és az evangélikus székesegyházat tekintjük meg. Érkezés Székesfehérvárra az esti órákban.

 

Belépők:

- Marosillye, Bethlen Gábor szülőháza + kinálmáció: 50 RON

- Őraljaboldogfalva, református templom: 20 RON
- Csernakeresztúri program + ebéd: 65 RON

- Fogarasi havasok libegő oda-vissza: 100 RON/fő

- Vajdahunyad vára: 45 RON/fő
- Szinaja, Peles kastély: földszint + első emelet egyben 100 RON/fő
- Törcsvár, Drakula kastély: 70 RON/fő
- Csíki Sör Manufaktúra: 45 RON/fő
- Prázsmári erődtemplom: 30 RON/fő
- Brassó, Fekete-templom: 20 RON/fő

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!