Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Budapesti barlangok és Füvészkert

Budapesti barlangok és a Füvészkert

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár - Budapest - Székesfehérvár
Kombinált barlangbelépő (mindkét barlang megnézéséhez): 1.900 Ft
Kedvezményes kombinált belépő (diák, gyerek, nyugdíjas):     1.520 Ft
Füvészkert - felnőttjegy: 950 Ft, diákjegy 500 Ft, fotójegy: 300 Ft

Budapest barlang főváros. Ezt a hangzatosnak tűnő kijelentést nem nagyzásból tesszük. Nincs még a világon nagyváros, mely alatt ilyen kiterjedt barlangrendszer húzódna! Az elmúlt évtizedek kutatásainak köszönhetően a budai hegyek alatt ma már több mint 50 km hosszú barlangjárat ismeretes.
Magyarország jelenleg ismert leghosszabb barlangrendszere is Budán található. Ez a Pálvölgyi-barlangrendszer, a ma már több mint 31 km-es hosszúságával. Két jelentősebb barlang szakasz van a nagyközönség számára kiépítve: a Pálvölgyiből egy kb. 500 m-es szakasz (első része 1905 óta), és a Szemlőhegyi barlang egy 300 m-es része.

A barlangok hőmérséklete 10-12 C fok. Utcai ruhában járhatóak. Túracipő használata ajánlott. 5 éven aluli gyermekek a barlangokat nem látogathatják! Megkérünk mindenkit, hogy a barlangok falát és a képződményeket ne fogdossák! Mindegyik  barlangban néhány helyen lépcsőkre is kell számítani.

A belépőjegyek tájékoztató jellegűek!


 

Program:

 9 óra: indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból.
 10 óra 30: érkezés a Szemlőhegyi barlanghoz. A barlang fogadó épületében egy kiállítás mutatja be a Budai hegység barlangjait. Ezt megnézzük, majd a 11 órás túrával besétálunk a barlangba, amelyet vezetővel tekintünk meg.
12 óra 15: a Szemlőhegyitől szép környéken, házak között egy kb. 800 m-es sétával átmegyünk a Pálvölgyi-barlanghoz. Először megnézzük a kőbánya területét, melyben több, méretes barlangszáj is található, majd a barlang következik. Kb. 1 órás séta után érkezünk a felszínre.

13 óra 30: autóbuszra szállunk és Pest irányába, a Füvészkerthez indulunk. Út közben rövid pihenőt tartunk egy cukrászdában, ahol lehetőség nyílik kávé, sütemény, stb. elfogyasztására.

15 óra: autóbusszal a hajdan az egyetemi ifjúság oktatására létrehozott Józsefvárosi füvészkerthez érkezünk. A XVIII. században az orvosi és a gyógyszerészeti oktatás része volt a botanika, mely a későbbiekben önálló tudományként jelenik meg. A Kárpát medencében honos növények nagy része megtalálható a kertben. A trópusi, szubtrópusi növények részére nagy üvegházakat építettek. A kert kialakításában jelentős szerepet játszottak hazánk neves botanikusai, egyetemi tanárai. Ma a legismertebb név közülük Kitaibel Pálé, aki a hazai botanika és vegyészet korai nagyhírű személye volt. Napjainkban az ELTE Füvészkert területén jelentős botanikai kutatás és bemutatás zajlik.

Sétát teszünk a botanikus kertben, mely 170 éve az egyetemi oktatás céljait szolgálja. A kert története változatos. Általános ismertségét növelte a Pál utcai fiúk című ifjúsági regény is.

A Füvészkert területén alkalmunk nyílik különleges növények vásárlására.

17 óra: az élményekben gazdag nap után indulás Székesfehérvárra.

Kb. 18 óra 30: érkezés a Skála parkolóba.

Jelentkezni lehet: Grosz Imréné, Krisztina 30/267-7448 és Grosz Pálma 30/901-5703
Iroda: József A. u. 2/e (ügyeletes gyógyszertár mögött, az épület másik végén)
Nyitva tartás: hétfő - péntek: 9 -17 óra
Telefon: 22/315-662   eng. szám: U-001192
www.groszutazas.hu     groszutazas@gmail.com


Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!

 

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!