Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Budapest: Parlament – Operaház – Szt. István bazilika

Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: (vasárnap)
Útvonal: Székesfehérvár – Budapest Parlament – Operaház – Szt.István Bazilika
Részvételi díj: Ft + belépők Ft + fejhallgató készülék Ft/fő
 

Program:
8 óra: indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás Budapestre, az Országház épületéhez. Helyi vezetővel megtekintjük Budapest egyik legismertebb középületét, amely a Magyar Országgyűlésnek és egyes társintézményeinek a székhelye. A kizárólag hazai építő anyagból készült Parlament legszebb termein haladunk keresztül. A kupolacsarnokban kapott helyet a Szent Korona és a koronázási ékszerek. Megcsodáljuk többek között Róth Miksa által készített üvegfestéseket és üvegmozaikokat. (Belépő: Ft, melyet jelentkezéskor kérünk befizetni!)

Gyalogosan átsétálunk a Szent István Bazilikához. Természetesen az utunk során idegenvezetőnk ismerteti a paloták, középületek történetét. A Kossuth tér rendezése, új alkotások elhelyezése mellett megtekintjük az egykor itt állt monumentális szobrok mai változatát: Összetartozás Emlékhely, Tisza István szoborkompozíciója, Andrássy Gyula szobra. Lesétálunk a Duna-partra, közben megállunk József Attila szobránál és felidézzük A Dunánál című versét, majd megemlékezünk a holocaust áldozatairól a Cipők bronzalkotásnál.

A Szent István székesegyház hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. Ennek oka egyrészt a történelmi múlt, másrészt az épület műemléki és művészeti értéke. Természetesen a Szent Jobb Kápolnában tisztelgünk az államalapító, Szent István földi maradványa előtt is. (Belépő: Ft/fő)

Délután az Operaház épületét látogatjuk meg, helyi vezetővel, aki az épület bemutatásán kívül néhány kulisszatitkot is elárul. Ybl Miklós csodálatos alkotása a mai látogatókat is megérinti. A házbejárás végén egy mini koncertet is meghallgatunk. (Belépő: Ft/fő)

Szabad program az Andrássy út és környékén.
17.30 óra: indulunk Székesfehérvárra, majd érkezünk a Skála parkolóba.
 

Belépők:

Parlament: Teljes áru: Ft/fő

                     Diák: (6-24 éves) Ft/fő

Szent István székesegyház: Ft/fő

Operaház: Ft/fő

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!