Carousel
Rólunk
Tudjon meg többet rólunk!Toszkána ízei - repülővel
Utazás: közvetlen repülőjárattal Budapest-Pisa útvonalon, helyszínen autóbusszal
Útvonal: Budapest – Pisa - Volterra – Lajatico – Livorno - Pisa - Budapest
Időpont: (4 nap/3 éjszaka)
Elhelyezés: 4*-os szálloda, 2 ágyas fürdőszobás szobáiban
Ellátás: svédasztalos reggeli
Részvételi díj: Ft + utasbiztosítás 2.160 Ft + 3 vacsora itallal és kóstolók, belépők 190 € + sztornó biztosítás Ft
Egyágyas felár: Ft
Kalandra hívjuk Önöket! Egy igazi, hamisítatlan toszkánai kulturális ízkalandra! Ahol nemcsak a szemet gyönyörködtetjük, hanem számos lehetőség adódik megkóstolni, megízlelni mindazt, amit vendéglátóink kínálnak: olívaolaj, tészta, kávé, szarvasgomba, bor és finomabbnál finomabb falatok! Csábuljanak el!
Program:
- nap: indulás reggel 7.05 órakor Budapest, Liszt Ferenc repülőtérről. Utazás a Budapest – Pisa útvonalon. Érkezés 9.30 órakor Pisaba. A repülőtéren várja a csoportot Toszkána kitűnő ismerője és lakója, helyi vezetőnk: Nyitrai Viktória. Indulunk Toszkána bűbájos területeit alaposabban megismerni. Hullámzó dombok, gyönyörűen megművelt földek, utakat szegélyező ciprusfák. Elsőként Livornoba utazunk, felkeressük a helyi piacot és megismerkedünk néhány érdekességel. Hajózunk egyet a csatornán. Innen Lariba utazunk, ahol megnézhetjük a tésztagyártás gépesített, de még mindig kézműves folyamatát. Majd irány Pontedera, hogy a Vespa rajongóknak is földbe gyökerezzen a lába a sok szépséges robogótól. A nap zárásaként megkóstoljuk a helyi sörmanufaktúra termékeit. Érkezés a szállodába, szobák elfoglalása, vacsora. (3 éj)
- nap: reggeli után Lajatico 800 fős települése vár megtekintésre. Itt született Andrea Bocelli, felkeressük a kávézóját egy frissítő feketére és megtekintjük a múzeum részt is. Megismerkedünk a városka nevezetességeivel, helyi kísérőnk segítségével. Megnézzük a szabadtéri színházat, a Silenziot. Innen elmegyünk az oliva présműhelybe és megnézzük a sajtolót. Megismerjük a folyamatot és meg is kóstoljuk az ősszel készült finom olajat. Majd a délután hátra lévő részében bepillantunk egy helyi farmra, ahol megismerjük a tejet adó állatokat és megkóstoljuk az ott készülő sajtokat, innen ellátogatunk egy helyi borászatba és megkóstoljuk a finom borokat. A vacsorát az itt található borospincében fogyasztjuk el. Este érkezünk vissza a szállodába.
- nap: reggeli után megismerkedünk a szarvasgombával, mely a fák gyökereinél nő, nem termeszthető és időjárás függő, hogy van-e és mekkorára nőnek. Aztán megtekintjük Volterra nevezetességeit: a várost 8 km hosszan körbe vevő középkori fal, szűk utcák, katedrális, Palazzo Priori, Palazzo Viti. A legszebb, amiért épp ide érkezünk, az maga a panoráma, mely körbe veszi a dombra épült várost! És jöhet egy igazi kulináris kland: tésztát fogunk gyúrni. Majd meg is esszük az eredményét. Vacsora egy helyi étteremben, fantasztikus házias olasz ízekkel, borral és ásványvízzel. Érkezés a szállodába, pihenés.
- nap: reggelire hideg csomagot kapunk, hisz a repülő 8.15 órakor száll fel Pisában és érkezik Budapestre 9.55 órakor.
A programok sorrendje a termelőktől függően változhat! Helyszínen vásárlási lehetőség! A 2. és 3. esti vacsoráknál az árban a bor és az ásványvíz is benne van. A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet oda-vissza, lemondás esetén ez nem visszatéríthető. Amennyiben poggyászt szeretne szállítani, vagy fix ülőhelyet kér, egyeztessen az irodai kollégákkal. Felvihető kézipoggyász mérete: 25 x 30 x 40 cm.
Jelentkezni lehet személyesen is irodánkban
Telefon: 06 22-315-662 (Székesfehérvár), 06 30-632-1533 (Győr)
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail:
groszutazas@gmail.com
gyor.groszutazas@gmail.com
Weblap:
www.groszutazas.hu
Iroda címe:
Székesfehérvár, Fő utca 4.
Győri iroda címe:
Győr, Magyar utca 8.
Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9.00 - 17.00
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!