Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Napsütötte Toszkána

Utazás: komfortos autóbusszal

Útvonal: Székesfehérvár – Ferrara – Montecatini Terme – Pisa – Lucca - Firenze - Volterra – San Gimignano – Maranello - Székesfehérvár

Időpont: 2024. június 25-30. (6 nap/5 éjszaka)

Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobában, Montecatini Terme üdülővárosban

Ellátás: félpanzió (reggeli és 4 x menü vacsora)

Részvételi díj: 225.000 Ft + utasbiztosítás 3.240 Ft + stornó biztosítás 4.950 Ft

Egyágyas felár: 40.000 Ft

Helyszínen fizetendő: belépők + fejhallgató készülék  3.000 Ft

Olaszország a világ műemlékekben egyik leggazdagabb országa. A középkorból és a reneszánsz időszakából a legtöbb műkincs Toszkánában található. Az egész tartományban a művészet és a táj mindig is egymással vetélkedve, ám egymással összeolvadva létezett, és ez az együttélés hagyományozta ránk a szépségnek azt az elképesztő felhalmozódását, amelyhez hasonlót keveset találunk világszerte!

Program:

1.    nap: indulás reggel 6 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Utazás a Ljubljana – Trieszt – Velence – Montecatini Terme útvonalon. Út közben kellemes sétát teszünk Ferrarában, az Este hercegség egykori büszkeségében. Továbbutazunk a szállásra, Montecatini Termebe. Szállás elfoglalása, vacsora. (5 éj)

2.    nap: reggeli után egész napos fakultatív kirándulási lehetőség következik az „Öt föld” mesés tájaira. Ezen a napon egy felejthetetlen kirándulásra indulunk, Olaszország egyik legszebb partszakaszát fedezhetjük fel. La Spezia-ba, a meredek hegyfalak alatt meghúzódó kikötővárosba utazunk. Hajózásunk alkalmával láthatjuk Porto Venere jellegzetes magas, színes házait, majd kikötünk Manarola városában. A festői Cinque Terre területét tulajdonképpen öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkban a tenger felől gyönyörködhetünk. A hajókirándulásunk alkalmával a meredek sziklaszirtekre épült festői kis halászfalvakat fedezhetjük fel. Monterosso bájos kisvárosában rövid szabadidő, majd visszautazás La Spezia kikötőjébe. (Fakultatív program ára: 50 €/fő, mely a hajózás költségeit is tartalmazza). Visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora.

3.    nap: reggeli után Pisa-ba indulunk, ahol megismerkedünk a város csodálatos építészeti remekműveivel a „Csodák terén”. Itt található a román stílus három gyönyörű alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház (csak kombinált jegy van: 10 €) és a híres Ferde torony (a székesegyház harangtornya, 20 €). Szabad időt követően ellátogatunk a tengerpartra. A délutánt egy másik kedves toszkán városban, Luccában töltjük. A várost körbe vevő hatalmas falak tetején sétálva remek kilátás nyílik a hegyekre és a középkori utcaszerkezetre. Az egykori amfiteatrum ma már házak formájában található, mert beépítették, valódi báját tán épp ez adja. Meg a számos lakótorony. A szűk utcákban igazi shopping hangulat keríti hatalmába az utazót, aminek mi sem fogunk ellenállni. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre. Vacsora, pihenés.

4.   nap: reggeli után Toszkána bűbájos területeit keressük fel. Látogatást teszünk Volterrában, mely település első sorban a lélegzet elállító panorámája és a középkori óvárosa miatt vonzza a turistákat. Számos kézműves és kisiparos mester dolgozik még és árulja portékáját az ódon falak között (alabástrom, bőr, kávépörkölő, csokoládékészítő, fagylaltmester). Majd Lajatico 800 fős települése vár megtekintésre. Itt született Andrea Bocelli, akinek betérünk a kávézójába és itt vár minket Réka, aki igyekszik bemutatni nekünk a vidéki toszkána mindennapjait, hisz ő maga is 20 éve él itt. A délután hátra lévő részében bepillantunk egy helyi farmra, ahol megismerjük a tejet adó állatokat és megkóstoljuk az ott készülő sajtokat, megismerkedünk az oliva olaj préselés technikájával, ellátogatunk egy helyi borászatba és megkóstoljuk a finom borokat. A vacsorát borkóstolóval a pincészetben fogyasztjuk el. (A farmlátogatások kóstolókkal, a borkóstoló és a vacsora, mely italt is tartalmaz: 55 €) Este érkezünk vissza a szállodába.

5. nap: reggeli után Firenzébe utazunk vonattal (15 €). Minden időnket a reneszánsz művészetek „fővárosában” töltjük. Firenze város szíve a mai napig tükrözi a szabályos, római kori városszerkezetet. A közös séta során megtekintjük a város fő nevezetességeit, melyek közül a legfontosabbak: a híres középkori híd, a Ponte Vecchio, a városháza, a székesegyház a harangtoronnyal, a keresztelő kápolna, az Uffizi képtár (30 €), a Mediciek síremléke, Santa Croce templom, stb. Szabadidő. Délután San Gimignanoba utazunk és igyekszünk megszámolni a rengeteg lakótornyot, melyek a várost a középkor óta uralják. Városnézés az UNESCO Világörökségi helyszínen. Este visszaérkezés a szállodába, vacsora.

6. nap: reggeli után Maranelloba utazunk, ahol megtekintjük a világhírű Ferrari Múzeumot. Állandó kiállítás mutatja be a Ferrari jelenét és jövőjét, „az ágaskodó ló” rendkívüli történetét.  (Belépő: felnőtt 20 €, diák és 65 év feletti 18 €, 5-19 év 10 €.) A kora délutáni órákban elindulunk Magyarország felé a Velence – Trieste – Ljubljana – Maribor – Ptuj útvonalon. A késő esti órákban érkezünk vissza Székesfehérvárra.


A 3*-os szálloda Montecatini Terme gyógyüdülőhely belvárosában található, saját medencével rendelkezik. Az üzletek és éttermek, cukrászdák éjfélig várják az érkezőket, melyek könnyű sétával elérhetőek. A szállodától 10 perc sétára található a felvonó, mellyel a fentebb lévő óvárosba lehet jutni, ahonnan csodálatos a panoráma a toszkán tájra és kellemes esti étkezőhelyek, bárok várják a turistákat.  
Az Uffizi Képtárba csak előzetes jegyvásárlás esetén érdemes ellátogatni! Ennek igényét már a jelentkezéskor kérjük megadni és a belépő árát befizetni (forintban is lehet az aktuális árfolyam alapján), a belépők névre szólóak, nem átruházható, visszaváltani nem lehet.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!