Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Tökfesztivál az Őrségben

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: 2024. szeptember 21. (szombat)

Részvételi díj: 18.000 Ft + belépők

Útvonal: Székesfehérvár – Őriszentpéter – Szalafő – Pityerszer - Székesfehérvár

Program:

Reggel 6 órakor indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünettel az Őrség tájegységig. A honfoglaló magyarok a nyugati határ védelmére őrállókat telepítettek – ezért kapta a vidék az Őrség nevet. Az itt lakók pedig ma is ugyanazokon a dombokon élnek, mint őseik. Először Velemérre megyünk, ahol a 13. századból ránk maradt, árpádkori, katolikus plébánia templomot – amelyet a fények templomának is neveznek – tekintjük meg. Hazánk 7 legrégebbi templomának egyike, majd 750 éves freskói páratlan értékűek. Napfordulók idején lenyűgöző fényjelenségek tűnnek fel a képmezőn. A misztikus jelenség tudatos építészeti és festészeti munka eredménye. A templomig vezető séta már bevezet bennünket a természeti közeg páratlan értékei közé.

Majd Szalafő és Pityerszer következik. A híres skanzen felkeresése a cél. Épületei az 1700-as évekbeli állapotot őrizték meg. Választ kapunk arra, hogy milyen is az a boronaház, a füstös konyha, a kástyu, a tóka és a többi, számunkra érdekes épület. Ebédelési lehetőség: kemencés lángos, dödölle, rétes, stb. A skanzen területén és vele átellenben helyi termelők kínálják portékáikat, valamint kézművesek áusítanak. 

A délutánt az Őrségi Tökfesztivál rendezvényein töltjük, ahol a tökből készült ételek, préselt olaj, stb. kerülnek előtérbe. Természetesen hangulatos műsorok és rendezvények tarkítják e különleges eseményt a nyugati határvidéken, az Őrség kapujának is nevezett Őriszentpéteren.

A helyi kézműves mesterek termékei mellett megvásárolható az Őrség folyékony aranya: a tökmagolaj is, mely kiváló ízesítője a salátáknak.
A késő délutáni órákban indulunk Székesfehérvárra. Az esti órákban érkezünk a Skála parkolóba.

Belépők:

Tökfesztivál: Ft

Veleméri templom: Ft, nyugdíjas/diák Ft

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!