Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szilveszter Gyulán

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: (4 nap/3 éj)

Elhelyezés: ***-os Aqua Hotel Superior 2-3 ágyas szobák

Ellátás: svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora

Útvonal:  Székesfehérvár – Békéscsaba - Gyula – Szabadkígyós – Békés - Székesfehérvár

Részvételi díj: Ft + belépők

Gyula, ez a gyönyörű kisváros minden évszakban tökéletes felüdülést nyújt a pihenésre és kikapcsolódásra vágyó vendégei számára. Szilveszter éjszakáján viszont felpezsdül az élet, az emberek boldogan várják az éjfélt, hogy köszönthessék az Újévet. Az idei évben szeretnénk mi is hozzájuk csatlakozni.

Szálloda: szállás svédasztalos reggelivel, svédasztalos vacsorával, december 31-én gálavacsorával, élőzenével, tombolával, infra- és finn szauna használata, wellness kupon, amely 1000 Ft-os kedvezményt nyújt a szállodai masszázs árából, 10%-os kedvezmény a borshopban kapható magyar és erdélyi borokból

Program:

1. nap

Indulás reggel 8 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünetekkel Szabadkígyósra, ahol az Alföld egyik mesekastélyát tekintjük meg. A kis Békés megyei településen rejtőzik a Dél-Alföld legimpozánsabb, legromantikusabb és legépebben megmaradt kastélya, a Wenckheim-kastély. Az épületnek annyi ablaka van, ahány nap az évben, annyi szobája, ahány hét, és annyi bejárata, ahány évszak. Főépülete tornyokkal, reneszánsz hatású loggiás terasszal díszített, melyet franciakert és angolpark keretez. Felépítése négy, berendezése további három esztendőbe telt, hiszen korának legfényűzőbb és technikailag legkorszerűbb palotája volt. Megcsodáljuk a kastély termeit és parkját, majd elsétálunk a közeli Szent Anna-kápolnához, amely egy mesterséges dombon áll az Ybl Miklós tervezte Wenckheim-kripta szomszédságában. A kis római katolikus templom 1844-ben épült késő klasszicista stílusban. Mellette egy diadalkapu emlékeztet Ferenc József és felesége 1857-es szabadkígyósi látogatására.

A délutáni órákban a Körösök völgyében fekvő Gyulára indulunk, mely nem véletlenül viseli az „Alföld gyöngyszeme” nevet. Gótikus vára Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára, különleges látványosság, melyről saját szemünkkel mi is meggyőződünk. 24 kiállítótermében közel hat évszázad történetét járjuk végig, melyek bemutatják, hogyan rendezkedett be a várúr és a várúrnő, miben különbözött a török szandzsákbég hivatali szobája a magyar várúrétól, vagy milyen fegyverekkel harcoltak az elmúlt évszázadokban. A kilátóból gyönyörű panoráma tárul elénk a városra. Szállásunk elfoglalása után lehetőség nyílik fürdésre (kb. 3 óra) a várral szemben álló Gyulai Várfürdőben. A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély természetvédelmi területté nyilvánított 200 éves ősparkjában található. Az 2013-ban újjávarázsolt létesítmény korszerű gyógyászatával, gyógy- ésélménymedencéivel, gyermek-víziparadicsomával, valamint a Dél-Alföld egyedülálló wellness-centrumával várja vendégeit, ahol 480 m2-es élménymedence, szaunák, gőzkabinok szolgálják a felhőtlen kikapcsolódást.

Vacsora, pihenés a hotelben.

2. nap

Reggeli után fürdési lehetőség a Várfürdőben, vagy érdekfeszítő kiránduláson fedezhetjük fel Gyula látványosságait. Először a belváros nevezetességeit tekintjük meg, majd a Várfürdő mellett álló, néhány éve felújított Almásy-kastély Látogatóközpontba visz az utunk, ahova az élethűen berendezett cselédszobán keresztül lépünk be. Nem véletlenül, hiszen a kiállítást azzal a céllal hozták létre, hogy a kastélyban lakó főurak életének színes világa mellett megismerjük az őket kiszolgáló személyzet mindennapjait is.  A 21. századi interaktív technika segítségével lebben fel a fátyol arról, hogy ki fűtötte a kályhákat, hány liter víz fogyott egy nap, ki mosta a grófnő fehérneműit, hogy nézett ki a személyzet napirendje, hol és hogyan éltek a cselédek és természetesen az általuk kiszolgált urak mindennapjaiba is betekintést nyerünk.

Ezután gyalogos városi séta következik. Útba ejtjük a reformkori hangulatot árasztó, patinás Százéves cukrászdát, amely 1840-ben nyitotta meg kapuit és máig nagy népszerűségnek örvend. A cukrászdában kapható minőségi sütemények és főzött fagylaltok, illetve Cadeau kézműves bonbonok, csokoládék. Nem mindennapi élmény ezek között a falak között időzni, hiszen a 19. század elejéről való 32 sípos géporgona, illetve cukrászmúzeum is vár minket. Amennyiben elégedettek voltunk, a hagyomány azt kívánja, hogy köszönetnyilvánításunkat helyezzünk el az asztalfiókban.

Következő állomásunk az Erkel Ferenc Emlékház. Gyula híres szülötte nem csak a magyar nemzeti Himnusz megzenésítője, hanem a magyar operairodalom megteremtője, a pesti hangversenyélet megszervezője, a vidéki énekkarok összefogója, az Opera megépítésének előmozdítója és még sorolhatnánk érdemeit. Szülőházának egyik szárnyában iskola működött, melyben tanítóként Erkel Ferenc édesapja kapott szolgálati lakást, ahol a zeneszerző gyermekéveit töltötte. A széleslátókörű, modern kiállítás az iskola-lakóház kettőségére építve mutatja be Erkel Ferenc életét és munkásságát, valamint a hozzá és családjához kapcsolódó relikviákat.

Visszasétálunk a szálláshelyünkre, és vacsoráig a szálloda wellness részlegét, vagy a Várfürdő szolgáltatásait élvezzük.

Vacsora, majd pihenés következik.

3. nap

Reggeli után a hangulatos kis településre, Békésre indulunk, hogy betekintést nyerjünk a pálinkafőzés mesterségébe. Az egykori zsinagógából átalakított Békési Pálinka Centrum (2011) a város központjában található. Az épület műemlékvédelem alatt áll, valamint lehetőséget biztosít pálinkakóstoló programok megrendezésére. Megtekintjük a múzeumot a régmúlt eszközeivel, megismerjük a pálinkafőzés folyamatát és bepillanthatunk az ország egyedülálló pálinka trezorjába. A bemutató után lehetőségünk nyílik megkóstolni néhányat a 90 különböző Békési pálinkából. Természetesen vásárolhatunk is a különféle pálinkákból.

Kora délután ismét a szállásunkra utazunk, hogy felkészüljünk az Óév búcsúztatóra, Újév köszöntőre. Aki fürdeni szeretne, átsétálhat a szállodához közeli Vár fürdőbe vagy ígénybe veheti a hotel wellness részlegének a szolgáltatásait. Este az étteremben szilveszteri bál kezdődik élőzenével, tombolával, és hajnalig tartó táncmulatsággal. Természetesen a szilveszteri svédasztalos gálavacsora sem maradhat el.

4. nap

A késő délelőtti órákban elfogyasztott reggeli után átadjuk szobáinkat, és egy közös zárható helyiségben elhelyezzük a csomagjainkat. A szálloda szolgáltatásait továbbra is ígénybe vehetjük, vagy a Várfürdőben pihenjük ki az éjszaka fáradalmait (reggel 9-kor nyit a Várfürdő).

Kb. 14 órakor indulunk Székesfehérvárra. Több technikai szünet beiktatásával érkezünk a Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!