Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szilvásvárad: kisvonatozás és séta a Szalajka-völgyben Bélapátfalvai Ciszterci Apátság

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Bélapátfalva - Szilvásvárad - Székesfehérvár
Időpont: 2021. szeptember 25. (szombat)
Részvételi díj: 13.000 Ft/fő + belépők

Program:

6 órakor indulás Székesfehérvár, Skála áruház parkolójából. Folyamatos utazás egy technikai szünettel Bélapátfalváig.

A Bükk hegységhez tartozó Bélkő hegy lábánál, lélegzetelállítóan szép természeti környezetben áll az 1232-ben alapított Bélapátfalvai Ciszterci Apátság, amely Magyarország egyetlen épségben megmaradt középkori ciszterci apátsági temploma. Az apátsági kisház vetítő termében megtekintünk egy 20 perces filmet, amely bemutatja az apátságot, a ciszterci rendet, a szerzetesek életét. Ezután a gyönyörű középkori templommal ismerkedünk idegenvezető segítségével. A templomhoz délről kapcsolódott az emeletes kolostor, amelynek ma már csak alapfalai láthatók.

Következő állomásunk Szilvásvárad.
A program kisvonatos kirándulással kezdődik. A kisvonat indulása előtt ebédlehetőség az állomás közelében lévő éttermek, büfék egyikében. Kár lenne kihagyni az ízletes húsú szilvásváradi pisztrángot!

20 perces utazás kisvonattal a Szalajka-völgybe. A festői völgyben sétálva a Felső-tó, az Istállóskői-barlang, a Szalajka-forrás, a Gloriette tisztás, a Fátyol vízesés, a Szikla-forrás, a Kárpátok őre emlékmű, a Szabadtéri Erdei Múzeum és a Vadaskert mind-mind felfedezésre vár. A völgyben ezen kívül számtalan kisebb-nagyobb tó fedezhető fel, amelyekben a legnevesebb éttermek étlapjára kerülő szilvásváradi pisztráng tenyésztésének kezdeti szakasza folyik. A völgyben kb. 3 óránk lesz sétálni.

Haza indulás várhatóan 17 órakor.

Érkezés az esti órákban Székesfehérvárra, a Skála parkolóba.

Belépők (módosulhat):
-    Kisvonat jegy (egy útra): Felnőtt 1000 Ft, Diák: 500 Ft 
-    Bélapátfalvai Ciszterci Apátság: 500 Ft, D/NY: 400 Ft 

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!