Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Séta a Fényparkban a Margitszigeten Városnézés Óbudán – Kiscelli Múzeum

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont:

Részvételi díj:  Ft + belépő

Útvonal: Székesfehérvár – Budapest – Székesfehérvár

Új, varázslatos szemszögből ismerjük meg Budapest történelmét, 150. születésnapja alkalmából. A Lumina park – Fény park – felejthetetlen időutazásra invitál a főváros egyedülálló történelmében Aquincumtól, a fergeteges 1920-as éveken át, egészen a lázadó rock korszakig. Fényfűzérek ezrei között sétálunk, megismerjük a neves történelmi alkotásokat, és korszakalkotó események kelnek életre. Aki velünk tart, óriási élményben lesz része.

Program:

10 óra:  Székesfehérvárról, a Skála parkolóból indulunk.

11 óra 30: Budapestre, Óbudára érkezünk a Várakozók szoborhoz, ahonnan egy sétára indulunk a főváros turisztikai szempontból talán legaktívabb kerületében. Ismerkedünk a Fő tér látnivalóival, majd a Zichy palota következik, a Szentháromság szobor, Városháza, Óbudai Zsinagóga. Sétálunk a hangulatos utcákon, amelyek megőrizték a régi idők emlékét. Rövid szabad program után autóbuszra szállunk, és felkeressük Budapest egyik legérdekesebb múzeumát.

14 óra: megérkezünk a szintén Óbudán található Kiscelli Múzeumhoz, amelynek nemcsak kiállításai, hanem maga az épülete is figyelemre méltó. Eredetileg templom és szerzetesrendi kolostornak építtette a Zichy család. Mariazell után Kiscellnek nevezték el a kápolnát, ugyanis a kegyszobor másolatát is elhelyezték itt. A szerzetesrend feloszlatása után a bútorgyáros Schmidt Miksa vásárolta meg, és itt rendezte be magánmúzeumát. 1941-től várostörténeti és képzőművészeti gyűjteményeket csodálhatunk meg a kiscelli épületben.

Helyi vezető segítségével bejárjuk az épületet, a történelmével és az érdekességekkel ismerkedünk közel 60 percen át. Ezután a múzeum sokszínű kiállításait tekintjük meg.

16 óra 30: a Margitszigetre érkezünk. A Margitszigeten sétálni olyan, mintha egy időutazáson vennénk részt, hiszen története a római uralomig nyúlik vissza. A középkor is szép emlékeket hagyott ránk: domonkos rendi apácakolostor romjai, Szent Mihály kápolna. Sok időt töltöttek itt a régmúlt művészei, írói, költői. Végül megérkezünk a Lumina fényparkhoz, amelynek mottója: „A fény legyen veled!” Témája természetesen a 150 éves Budapest és története. 1-1,5 óra alatt 1,5 km-nyi fényút mentén elevenedik meg fővárosunk múltja. A Lumina Park nem idézi fel  Budapest történetének minden egyes pontját, hanem egy-egy jellemző szakaszra összpontosít. Mindez kétmillió izzó segítségével történik.

19 órakor autóbuszra szállunk és indulunk Székesfehérvárra. Várhatóan 20 órakor érkezünk a Skála parkolóba.

      Belépők:

Kiscelli Múzeum: 4.700 Ft

                  Ny/D: 3.200 Ft

   Pedagógus/70 év felett: 1.700 Ft

Lumina Park: 4.900 Ft

                      D/Ny: 4.500 Ft

Az intézmények a változtatás jogát fenntartják!

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!