Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: 2021. augusztus 17. (kedd)

Útvonal: Székesfehérvár – Letenye - Karlovac - Plitvicei-tavak Nemzeti Park - Székesfehérvár

Részvételi díj: 15.000 Ft + utasbiztosítás 460 Ft + belépő 200 horvát kuna - árcsökkenés!!! 7-18 év 70 kuna, diák 25 évig 125 kuna

Túracipő vagy túraszandál ajánlott! A hátizsákba innivaló, ennivaló mellett esőkabát csomagolása is javasolt. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park 1949. óta természetvédelmi terület és 1979. óta az UNESCO Világörökség természeti értékek listáján is méltóképpen megtalálható!

Indulás reggel 6 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Utazás az M7 autópályán a letenyei határátkelőig, onnan tovább Karlovácig szintén autópályán. Karlovác-ot a vizek városának is hívjuk, hisz 3 folyó találkozásánál található: Kulpa, Korana és Mreznica. Itt találkozik a Pannon-síkság a Dinári hegység még lankás vonulatával. Letérve az autópályáról a nemzeti park bejáratáig változatos természeti tájon haladunk keresztül. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park parkolójába érve kiszállunk autóbuszunkból és a következő 5-6 órát e csodás vidéken töltjük. Programunk legtöbb helyszínére kényelmes sétával jutunk majd el, de vannak emelkedős, megerőltetőbb részek is. 

Nedves, öreg erdőktől körülvéve 16 tó terül el, amelyek közel 100 vízeséssel kapcsolódnak egymáshoz. Legnagyobb taván, a Kozjakon hajó közlekedik. A végpontról való visszajutásunkat elektromos meghajtású kisbusz teszi kényelmessé. 4000 év alatt a Matica, a Rjecica és a Plitvica folyók összegyűlt vize kioldotta a mészkövet és e természeti átalakulások hatására tavak, vízesések, zúgók, források és barlangok tarkította vadreegényes táj alakult ki. A terület karsztos vidék, de a kőzetalkotó a mésztufa. Túránk során nemcsak a 78 m magasról lezúduló Óriás-vízesést csodáljuk meg, hanem alaposabb bepillantást nyerünk a vízi világ rejtelmeibe is. Napközben egyszer nyílik lehetőség hosszabb pihenőre, a tisztásra érve, ahol büfé és mosdó is rendelkezésre áll (a bejáratnál van erre még lehetőség induláskor és visszaérkezéskor). 

A területen több védett állatfaj él: medve, farkas, vidra, erdei fülesbagoly. Rejtőzködő életmódjuk és a nyári meleg miatt valószínűleg látni nem fogjuk egyiket sem. A foltos szalamandra, récék és pisztrángok sokaságából azonban lesz alkalmunk lencsevégre kapni néhány példányt. 23-24 óra körül érkezünk Székesfehérvár, Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő 9-17h | Kedd 14-18h | Szerda - Csütörtök - Péntek 9-15h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!