Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Pécs, a kultúra városa – Zsolnay-negyed

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Pécs – Székesfehérvár
Időpont: 2021. augusztus 7. szombat
Részvételi díj: 10.000 Ft + belépők + fejhallgató: 500 Ft.
 

Program:

7 óra: indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás rövid technikai szünet beiktatásával Pécsre, Baranya megye székhelyére. Pécs a tudomány, a művészet fellegvára. Ma is látható a római kor, a középkor, a török hódoltság és a polgáriasodás számos emléke.

Idegenvezetőnk segítségével megtekintjük a gyönyörűen felújított Zsolnay Kulturális Negyedet. Pécs 2010-ben Európa kulturális Fővárosa volt. Ekkor kelt új életre a 11 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a Zsolnay Porcelánmanufaktúra 5 hektáros területe. A Közép-Európa egyik legnagyobb gyár épületegyüttes felújítása során megvalósult kulturális negyed több részre tagolódik. A csoport először gyalogos sétát tesz a „gyárvárosban”, majd megtekinti a Gyugyi gyűjtemény remekműveit. Ezután a Kezdetben volt a rózsaszín… kiállítás megtekintése következik.

Autóbusszal a belvárosba utazunk, ahol ebédelési/kávézási lehetőség várja a megfáradt utazókat.

Délután gyalogos sétára indulunk a belvárosban, ahol idegenvezető kíséretében megtekintjük a város nevezetességit: Széchenyi tér – Városháza, Irgalmasrendi templom, Zsolnay-kút, Gázi Kászim pasa dzsámija, Hunyadi János szobra, stb. Ezután sétálunk a „Múzeumok utcáján”. Majd a Székesegyházat tekintjük meg.

17 óra: indulunk Székesfehérvárra.

Kb. 20 órakor érkezünk a Skála parkolóba.


 

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő 9-17h | Kedd 14-18h | Szerda - Csütörtök - Péntek 9-15h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!