Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Őrségi tájak, ízek, hangulatok

Időpont: 2023. április 29-május 1. (3 nap/2 éj) PÜKÖSDI HOSSZÚ HÉTVÉGE

Utazás: komfortos autóbusszal

Útvonal: Székesfehérvár - Szalafő - Pityerszer - Gosztola - Hármashatár- Lenti - Székesfehérvári

Részvételi díj: 64.000 Ft + belépők + fejhallgató 2.100 Ft

1.nap: reggel 7 órakor indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünettel az Őrség tájegységig. A honfoglaló magyarok a nyugati határ védelmére őrállókat telepítettek – ezért kapta a vidék az Őrség nevet. Az itt lakók pedig ma is ugyanazokon a dombokon élnek, mint őseik. Először az „Őrség kapujának”, Őriszentpéternek a nevezetességeit tekintjük meg, majd Szalafő és Pityerszer következik. Végül a híres skanzen felkeresése a cél. Épületei az 1700-as évekbeli állapotot őrizték meg. Választ kapunk arra, hogy milyen is az a boronaház, a füstös konyha, a kástyu, a tóka és a többi, számunkra érdekes épület. Ebédelési lehetőség: kemencés lángos, dödölle, rétes, stb.

Ezután Velemérre megyünk, ahol a 13. századból ránk maradt, árpádkori, katolikus plébánia templomot – amelyet a fények templomának is neveznek – tekintjük meg. Hazánk 7 legrégebbi templomának egyike, majd 750 éves freskói páratlan értékűek. Napfordulók idején lenyűgöző fényjelenségek tűnnek fel a képmezőn. A misztikus jelenség tudatos építészeti és festészeti munka eredménye.

Megvásárolható az Őrség folyékony aranya: a tökmagolaj is, mely kiváló ízesítője a salátáknak. Szengotthárdra utazunk, elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora. (2 éj)

2.nap:  reggeli után kipróbáljuk a Csömödéri Erdei Vasutat. Lentiből kisvonatozás Csömödér állomásra. Közben gyönyörködni lehet a zalai erdőben. Ismerkedés Göcsej, mint a nagy múltú néprajzi táj szeges településeivel, ritkán lakott szórványaival. Látogatást teszünk Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban, ahol egy 120 éves falu képe elevenedik meg, berendezett lakóházakkal, portákkal, fatemplommal, malommal, bemutatva a korabeli életkörülményeket és gazdálkodást. Sétát teszünk ebben a mesebeli környezetben, egy tovatűnt világ házai között. Délután a Vendvidéken barangolunk és eljutunk az ország legnyugatibb szegletébe, Felsőszölnökre, a Hármashatárkőhöz. A Muravidék elcsatolásáig, azaz 1920-ig a mai szlovéniai területtel együtt nevezték Vendvidéknek, de mára csak Szentgotthárd és környékére utal. Estére visszatérés a szállodába, vacsora.

3.nap: reggeli után erdei sétára indulunk. Felfedezzük az erdő csöndjét, a fák suhogását. Ebédünket még egy házi ízeket kínáló őrségi étteremben költjük el, aztán elindulunk hazafelé. Út közben felkeressük a pálosok által épített, ma is működő malom épületét Zalamerenyén, ahol részt veszünk egy pálinkafőzde bemutatóján és kóstolóján. 

A késő délutáni órákban indulunk haza.

/a program még bővítés alatt áll/

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!