Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Őrségi betekintő

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: 2023. október 7-8. (2 nap/1 éj)

Részvételi díj: 40.000 Ft + belépők 

Szállás: 2 ágyas, 3 *-os szállodai szobában Szentgotthárdon (3 és 4 ágyas elhelyezés is lehetséges!)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Útvonal: Székesfehérvár – Kistolmács - Szalafő - Velemér – Szentgotthárd - Pankasz - Szőce – Székesfehérvár

Program:

Reggel 7 órakor indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünettel az Őrség tájegységig. A honfoglaló magyarok a nyugati határ védelmére őrállókat telepítettek – ezért kapta a vidék az Őrség nevet. Az itt lakók pedig ma is ugyanazokon a dombokon élnek, mint őseik. A Kistolmácsi-tóhoz utazunk, majd kisvonatra szállva szeljük át az erdő egy részét egészen Csömödérig (a kisvonat útvonala változhat). 

A dimbes-dombos vidék felidézi Toszkána hangulatát és bizony irigylésre méltó környezetben itt is megtaláljuk az egyik legkiválóbb borászatot! Ismerkedünk a helyi ízekkel (borkóstoló hidegtállal), miközben hallgatjuk vendéglátónk ismertetőjét.

Ezután Velemérre megyünk, ahol a 13. századból ránk maradt, árpádkori, katolikus plébánia templomot – amelyet a fények templomának is neveznek – tekintjük meg. Hazánk 7 legrégebbi templomának egyike, majd 750 éves freskói páratlan értékűek. Napfordulók idején lenyűgöző fényjelenségek tűnnek fel a képmezőn. A misztikus jelenség tudatos építészeti és festészeti munka eredménye. Majd ellátogatunk Szentgyörgyvölgy református templomába is.

Érkezés Szentgotthárdra a szállodába, szobák elfoglalása. Este vacsora.

2. nap: reggeli után először Apátistvánfalván a Kétvölgy-kilátóból vesszük szemügyre a sűrű erdővel benőtt dombvidéket. Majd az „Őrség kapuján”, Őriszentpéteren keresztülutazva Szalafőre érkezünk, hogy felkeressük Pityerszert. Az őrség területén a szeres települések jellemzik ma is a tájat. Célunk a híres skanzen felkeresése. Épületei az 1700-as évekbeli állapotot őrizték meg. Választ kapunk arra, hogy milyen is az a boronaház, a füstös konyha, a kástyu, a tóka és a többi, számunkra érdekes épület. Megvásárolható az Őrség folyékony aranya: a tökmagolaj is, mely kiváló ízesítője a salátáknak. Ebédre egy igazi őrségi étlt választhatunk, a dödöllét.

Innen tovább utazva Pankaszon megnézzük a szoknyás, fából épült haranglábat. 

Majd a Vadása-tó szemet gyönyörködtető látványa tárul elénk. Aztán túrára csábít Szőcén a tőzegmohás láprét tanösvény. Itt megismerhető a páratlan élővilág és az őrségi rétek kezelése is.

A késő délutáni órákban indulunk haza.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!