Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nyaralás az albán tengerparton - közvetlen repülőjárattal II.

Nyaralás az Albán tengerparton – közvetlen repülőjárattal

Utazás: menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal, helyszínen autóbusszal

Útvonal: Budapest – Tirana – Durres - Budapest

Időpont: 2024. június 21-28. (8 nap/7 éj)

Elhelyezés: 2 ágyas, 5* ­szállodában, közvetlen tengerparton Durresben, félpanziós svédasztalos ellátással, Hotel Luxury Premium Finese

Részvételi díj: 320.000 Ft + utasbiztosítás 4.320 Ft + sztornó biztosítás 7.040 Ft

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora)

Egyágyas felár: 196.000 Ft    

Az ár tartalmazza: repülőjegy közvetlen Budapest-Tirana oda-vissza járattal, 1 db kézi poggyász (40x25x20 cm), szállást félpanziós ellátással, strandon napozóágyat és napernyőt! Magyar idegenvezetést és asszisztenciát.

Fekvés: az öt csillagos hotel közvetlen a finom homokos tengerparton található, hasonlóan elegáns szállodák környezetében, saját medencével és kb.12 km-re Durres városközponttól. Tirana repülőtere kb. 40 km-re fekszik. Bár, étterem, medencék, spa és wellness. Vásárlási lehetőség kb. 20 méterre. Szobák felszereltsége: fürdőszoba, minőségi pipere holmik, hajszárító, telefon, sat TV, légkondicionáló, WIFI.

             Repülőtéri transzfer 20 €/fő/irány, az idegenvezető a csoporttal együtt utazik Budapestről.

KÁRTYA TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY VAGY ÚTLEVÉL SZÜKSÉGES 2024. SZEPTEMBER 28.-IG LEGYEN ÉRVÉNYES!

Repülőn foglalható:

fix ülőhely 12.000 Ft

fedélztre vihető +10 kg kézipoggyász: 16.000 Ft

feladandó 20 kg poggyász: 22.000 Ft

Program:
1.    nap: 17.10 órakor érkezés Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtér 2B-re. Elutazás közvetlen repülőjárattal 19.10 órakor Tiranaba, Albánia fővárosába, helyszínen fizetendő transzfer a tengerparti üdülőhelyre, Durresbe, a szállás elfoglalása. Este vacsora. (7 éj)
2-7.    nap: pihenés, fürdés. Részvételi lehetőség a fakultatív programokon!

8.    nap: helyszínen fizetendő transzfer a repülőtérre, utazás 21.05 órakor közvetlen menetrendszerinti repülővel Budapestre, Liszt Ferenc repülőtérre. Menetidő: 1 óra 10 perc.


FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Programjaink magyar idegenvezetéssel valósulnak meg. Az induláshoz szükséges minimális létszám helyszínenként: 8 fő. Kérjük, mielőbb jelezzék részvételi szándékukat! A programok a belépők árát nem tartalmazzák!

Berat – 1 napos fakultatív program

Berat Albánia egyik legősibb és legkülönlegesebb települése. 2008 óta világörökségi helyszín. A Tomorr és Shpirag hegyek ölelésében fekvő város egy nagy nyitott múzeum, sajátos keveréke a keresztény és muszlim hangulatnak. Ortodox templomok és mecsetek, a sajátos építészeti stílus és a különleges gasztronómia adja a város vonzerejét.

Először a várba megyünk, melynek érdekessége, hogy ma is kb. 40 család lakja. Megnézzük az Onufri-múzeumot, mely Albánia leghíresebb ikonmúzeuma. Körbejárjuk a várat, és megcsodáljuk a kilátást a Déli-kilátópontról. Majd leereszkedünk a Mangalem negyedbe, melyről a település az „ezerablakos város” nevet kapta. Átsétálunk a várost átszelő Osum-folyón a szemközti Gorica negyedbe, és felfrissítjük magunkat egy étteremben, ahonnan a legszebb kilátás nyílik az „ezerablakos városrészre” és a várra. (Igény esetén előzetes foglalással lehetőség van ebédelni is az étteremben.) Utána elsétálunk a Néprajzi Múzeumba, ahol megismerkedünk egy tipikus középkori albán lakóházzal, annak berendezéseivel és az akkor használatos eszközökkel, használati tárgyakkal, viseletekkel. Majd vissztérünk a szállásra.   50 €

 

Csobbanás a Jón-tengerben – 1 napos fakultatív program

Albániában lehetőség van egy napon két tengerben is fürödni. A homokos partú Adria mellől a kavicsos-sziklás Jón-tengerhez kirándulunk. Vlora városát érintjük, melyet „Hős városnak” is neveznek. Itt tűzte ki 1912-ben az albán zászlót Ismail Qemali az első független albán kormány miniszterelnöke annak jeléül, hogy az ország felszabadult a közel 500 éves török uralom alól.

Vlora-nál található a Karaburun-fésziget és a Sazan-sziget is, mely Albánia legnyugatibb pontja.

Felkapaszkodunk a Llogara-hágóra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik arra a helyre, ahol az Adria és a Jón-tenger találkozik. A hágó túloldalán teljesen más táj fogad, ott kezdődik az albán Riviéra, melyet Európa 10 legszebb motoros útja közé választottak. Dhërmi partszakaszára ereszkedünk, ahol aprókavicsos vagy akár emberfej nagyságú kövekkel borított strandok közül választhatunk. A parton sok étterem várja a strandolókat. Késő délután visszaindulunk a szállásra.  50 €

 

Tirana – fakultatív program

Tirana Európa legdinamikusabban fejlődő fővárosa. A nyüzsgő város átmenet a kelet és a nyugat között, keverednek benne a mediterrán, a posztkommunista, a muszlim és ottomán stílusjegyek. Városnéző sétánkat a Teréz anya téren kezdjük. Majd a Blloku következik, a kommunizmus alatt lezárt városrészben megnézzük Enver Hoxha egykori villáját. Tovább sétálunk a BunkArt2 múzeumba, mely a kormányzati épületek alatt biztosított volna menedéket egy esetleges atomtámadás során az ország vezetőinek. Következik a Szaknder bég tér, az Ethem beu mecset és a Hunyadi János emléktábla. Ezek megtekintése után elsétálunk az Új Piacra, ahol ízelítőt kapunk a helyi kínálatból, és szabad program keretében lehetőség lesz ebédelni .

Majd a bektashi muszlimok világközpontjába látogatunk, melyet ők a világ közepének tartanak. A tettye alatt található múzeumban egy darabka magyar földdel is találkozunk. Megnézzük a türbéket, az egykori bektashi vezetők sírhelyeit is. Késő délután visszatérünk a szállásra.   50 €

 

Durres és a Szkander bég konyakgyár

A tengerparti üdülőhely 6000 éve lakott és az azóta eltelt időben minden itt élt népcsoport hagyott valami maradandót az utókor számára. Ezek felfedezésére indulunk magyar idegenvezetőnk segítségével. Megnézzük a kikötőt, majd a belvárosban az amfiteátrumot. Sétálunk egyet a mecsetek és templomok árnyékában. 

A program kellemes zárásaként bejárjuk az albánok híres italának, a Szkander bég konyakgyárnak pincerendszerét. Helyszínen természetesen kóstolóval várnak bennünket. Bőséges a választék egyéb alkohol fajtákból is, valamint szélesválasztékú kínálótál vár ránk.  30 €

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!