Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nemzeti Múzeum - Operaház - Néprajzi Múzeum

Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2024. szeptember 29. (vasárnap)
Útvonal: Székesfehérvár – Budapest - Nemzeti Múzeum – Operaház - Néprajzi Múzeum - Székesfehérvár
Részvételi díj: 15.000 Ft + belépők + fejhallgató készülék 1.000 Ft

Program:

7.30 óra: indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás Budapestre, a Magyar Nemzeti Múzeum épületéhez. Helyi vezetővel megtekintjük a múzeum legújabb, időszaki kiállítását. Részletek később...

A belépő jegyek természetesen érvényesek az állandó kiállítások megtekintésére is: a Seuso-kincs, Magyarország története, a Koronázási palást, Lpidárium, Kelet és Nyugat határán, Széchenyi terem, Látványraktár és a Középkori kőtár.

Ezután közösen rövid sétát teszünk a Múzeum-kertben, majd autóbuszra szállunk, és az Operaház épületéhez megyünk.

14 óra: a szépen felújított Operaházat tekintjük meg vezetett túra keretében. Megismerjük, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen újítások várják az előadásra érkező közönséget. Vezetőnk az épület bemutatásán kívül néhány kulisszatitkot is elárul. Ybl Miklós csodálatos alkotása a mai látogatókat is megérinti. A látogatás egy 10 perces koncerttel zárul

16 óra: autóbusszal a Városligetbe megyünk, ahol megtekintjük a Néprajzi Múzeum épületét. A múzeum Európa egyik legkorábbi – 1872 óta működő – etnográfiai intézménye, gazdag gyűjteménnyel. 2022-ben foglalhatta el új otthonát, amelyet magyar építésziroda tervezett. Tökéletesen illeszkedik a Városliget környezetébe, tiszta vonalvezetésű, emblematikus épület, amely nemzetközi szinten is jelképpé válhat. Helyi idegenvezető kísér bennünket végig a 21. század gyönyörű épületegyüttesén.

Rövid autóbuszos városnézés következik, majd  Székesfehérvárra indulunk.

Kb. 19 órakor érkezünk a Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!