Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Morzsák a francia konyhából

Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2021. június 19. (szombat)
Útvonal: Székesfehérvár – Páty – Budapest – Székesfehérvár
Részvételi díj: 9.000 Ft + süteménysütés a francia cukrásziskolában: 6.000 Ft/fő

Program
Indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból 7:30-kor. Egy órás út után megérkezünk Pátyra, ahol a borospincéből kialakított hangulatos, Provence-i ihletésű C’est la vie kávézóban különleges, prémium minőségű kávéspecialitásokat kóstolhatunk, hogy jól induljon a nap.  Reggelire valódi alapanyagokból, mesterséges kiegészítők nélkül készült ropogós croissant-t, helyben sütött francia házi süteményeket, pástétomokat kóstolhatunk. A hamisítatlan francia miliőt árasztó kávézó csupa csipke és csupa báj, minden apró részletében ott a gondos igényesség, minden zugában benne van a tulajdonos lelke.

Ezután a hetente több ezer vásárlót vonzó fővárosi Biokultúra Ökopiacra visz az utunk, ahol kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó termékeket lehet vásárolni közel 100 árustól. A kínálat rendkívül széles: zöldség és gyümölcs, (kecske) tejtermékek, méz, füstölt – és tőkehús, feldolgozott húsáru, lekvárok, ivólevek, csírák, import csomagolt biotermékek, kozmetikumok, savanyúságok, kézműves termékek, stb. kaphatóak. Meleg ételekből sincs hiány, így a lehetőség adott egy korai ebédre.

A piac után az organikus szemléletű Kis Pékinas bolthoz utazunk, melynek alapítói igazi kézműves pékárut és cukrásztermékeket kínálnak, Franciaországból merítve az ötleteket. Kenyércsodáikat természetes, élesztőmentes kovászból és kiváló, vegyszermentes lisztekből sütik hagyományos, kézműves eljárással. A természetes kovász és az 5-6 órás kelesztés egyedülálló karakteres ízeket és eltarthatóságot biztosítanak.

Ezután a gourmet-k magyarországi Mekkájába, a delikáteszek legjébe, a Culinarisba visz utunk. Üzemeltetői a kínálatot folyamatosan frissítik, és törekszenek a legjobb minőség beszerzésére. Több mint 10 ezer termék található a polcokon. Akinek valami speciális hozzávalóra van szüksége egy érdekes recept elkészítéséhez, a Culinarisban biztosan megleli. A kínálatban számos külföldi konyha alapanyagai megtalálhatóak, de széles a sajt-, a sonka-, szalámiválaszték is, van friss pékáru és érdekes zöldségek, gyümölcsök, valamint rengeteg friss fűszernövény. A csokoládék is a legjobb minőségűek, az olajválaszték is kimagasló. Ugyanilyen széles az ecet-, a tészta-, a rizskínálat is. Válogathatunk továbbá neves hazai és külföldi pincészetek borai közül, magas minőségű, jó pezsgők, sörök és érdekesebb párlatok is helyet kaptak e gourmet-kincsesbányában.

A L’École de Grande Pâtisserie-ben vár minket Némethy Nerella, az ország első francia cukrásziskolájának megálmodója. A másfél órás kurzus során Nerella  elmagyarázza és végigmutogatja a két tradicionális francia sütemény, a madeleine és a frangipane készítését, elmeséli, mi az eredetük és a franciák hogyan fogyasztják őket, miközben szívesen megosztja saját, jól bevált trükkjeit. A végeredmény egy része a tanfolyam végére el is fogy, a többit pedig szépen csomagolva el lehet vinni. Minden alapanyagot és kelléket Franciaországból hoznak.

A konyhában egyszerre 10 fő fér el kényelmesen, ezért két turnusban kerül sor a sütésre. Amíg a csoport egyik fele süt, a másik csoport a franciás bájjal berendezett Flowerpower virágbolt-kávézó-borozó piciny, de hangulatos üzletében kényezteti érzékszerveit. Ki ne szeretne lágy pasztellszínek ölelésében, gyönyörű virágok között, tündéri kerámiákból forró teát, kávét szürcsölni, ízletes süteményt majszolni vagy különleges bort kortyolgatni?  
17 óra magasságában elindulunk haza, hogy a nap folyamán vásárolt ízletes csemegékből már otthonunk kényelmében, a saját asztalunknál vacsorázzunk.

Részt vevők létszáma maximum 20 fő!

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!