Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Márton napi lakoma Lendva – Dobronak: Orchidea kertészet

Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2022. november 12. (szombat)
Útvonal: Székesfehérvár – Lendva – Dobronak - Székesfehérvár
Részvételi díj: 12.000 Ft + utasbiztosítás: 460 Ft + fejhallgató készülék 500 Ft + belépők 10 €

Program:
7 óra: indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünettel a szlovén határig.

10 óra: határátlépés után Lendvára, a szlovéniai magyarság központjába érkezünk, ahol egy közös gyalogos sétát teszünk. Először a várat keressük fel, ahol régészeti, néprajzi, történelmi és kortárs képzőművészeti kiállítás várja az idelátogatókat. Lendva híres szülöttjének, Zala György szobrászművésznek is itt rendeztek be egy emlékszobát. Megtekintjük a Szent Katalin templomot, majd a messze földön híres Makovecz Imre által tervezett Kultúrpalotát.

12:30 Márton napja a mezőgazdasági munkák befejezéséhez, az újbor kóstolásához köthető fontos dátum az életünkben. Ekkor lehet számot vetni az elmúlt esztendő terményeiről. Tours-i Szent Márton (aki Savariaban, a mai Szombathelyen született) legendája is erősen él, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal. Vendéglátóink igazi, falusi lakomát varázsolnak az asztalunkra, amihez már a friss borokat kóstolgathatjuk. Étkezés ára italfogyasztással: 22 €/fő.

A fantasztikus hangulatú ebéd után ellátogatunk a Bakonaki tóhoz, melynek kellemes erdei környezete felüdülést jelent a hétköznapokból kiszakadó kiránduló számára. A területen található energiapontok kedvezően hatnak a szervezetünkre. Elidőzünk, hogy kellően feltöltődhessünk.

Napunk zárásaként az európai hírű és látogatottságú Orchidea Farmot és Trópusi Kertet tekintjük meg. A trópusi kertben mintegy 350 m2-en közel 900 fajta számunkra érdekes növényt csodálhatunk meg (pl.kávé, vanília, ylang-ylang, papaya, banán). Az 4000 négyzetméteres üvegházban évente 2 millió orchideát termesztenek. A látogatóknak tanácsokkal is kedveskednek. Az üvegházat geotermikus hővel fűtik egész évben. A belépő kedvezményes vásárlásra jogosít (orchideát és minden hozzávalót be lehet szerezni).

Várhatóan 17 órakor indulunk vissza Magyarországra, 20 órára érkezünk Székesfehérvár, Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő 9-17h | Kedd 14-18h | Szerda - Csütörtök - Péntek 9-15h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!