Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Lillafüred titkai II.

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: 2024. augusztus 1. (csütörtök)

Részvételi díj:  Ft + belépők

Útvonal: Székesfehérvár - Budapest – Lillafüred – Székesfehérvár

Program:

Reggel 6 órakor indulunk Székesfehérvár, Skála parkolóból. Utazás technikai szünet beiktatásával az ország egyik leghangulatosabb településére, Lillafüredre. Az érkezésünkkor elénk táruló Hámori-tó képe megunhatatlan látvány!

Kellemes sétát teszünk a Garadna- és a Szinva patak völgyének találkozásánál álló neoreneszánsz Palotaszálló mellett, majd megnézzük az ország legnagyobb, közel 20 méter magas vízesését, mely a szálló építésekor mesterséges úton jött létre a Szinva patak vizének elterelése révén. Ezt követően meglátogatjuk a szállóhoz tartozó függőkertet, ahol József Attila „Óda” című költeménye született. Majd az ország egyik legszebb cseppkőbarlangjába, az István barlangba ereszkedünk le. A kiépített útvonal mentén 350 méteres szakaszon megcsodálhatjuk a fantázianevekkel ellátott cseppkőalakzatokat (Meleg ruha ajánlott!).  

Majd ellátogatunk a szépen helyreállított és máig működőképes őskohókhoz Ómassán (egykori Felsőhámor). A kiemelt ipartörténeti műemlékeket, melyek Európában is ritkaságnak számítanak, eredeti formájukban láthatjuk.

Tovább utazunk a híres pisztrángtelepre a Garadna-völgybe, ahol látni fogjuk a pisztráng keltetőket. Az őshonos, sebes pisztrángot már csak itt tenyésztik nagyobb tételben Magyarországon, így nem szabad kihagyni a telep sütödéjében készülő, helyben tenyésztett és egészen frissen sütött pisztrángot! 

Napunk zárásaként a lillafüredi libegőhöz tartunk, melynek 16 perces menetideje alatt 263 méter szintkülönbséget emelkedve feljutunk a Jávorhegyre. A kötélpályás felvonó amellett hogy környezetbarát és csendes, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a Bükki Nemzeti Park számos, Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége is.

A késő délutáni órákban indulunk Székesfehérvárra. Várhatóan 22 órára érkezünk a Skála parkolóba. 

Belépők:

István barlang: 1.500 Ft

                         1.000 Ft (6-26 év és nyugdíjas)

Libegő: 1.900 Ft

             1.700 Ft (diák, nyugdíjas)

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!