Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Krakkó – Auschwitz - Wieliczka – Zakopane

Utazás: komfortos autóbusszal

Útvonal: Székesfehérvár – Krakkó – Wieliczka - Auschwitz – Zakopane - Székesfehérvár

Időpont: 2021. augusztus 9-12. (4 nap/3 éj) 

Elhelyezés: ***-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, Krakkóban

Ellátás: félpanzió - büfé reggeli, menü vacsora

Részvételi díj: 79.000 Ft + utasbiztosítás 1.840 Ft + fejhallgató készülék 2.000 Ft + belépők

Egyágyas felár: 28.000 Ft

Program:

1.    nap: indulás reggel 6 órakor Székesfehérvárról, a Skála parkolóból. Folyamatos utazás Budapest érintésével, rövid technikai szünetekkel Szlovákián át Lengyelországba. A délutánt Krakkó megismerésével töltjük. A Wawel dombján álló királyi palota együttes a koronázó püspöki székesegyházzal sértetlenül vészelte át a háborúkat. Számos magyar emléke miatt különösen fontos helyszín számunkra! A kora esti órákban elfoglaljuk a szállást Krakkó külvárosában, majd vacsora következik. (2 éj)

 

2.   nap: reggeli után a Wieliczka-i sóbányához utazunk. A világ egyik legrégebbi és leglátványosabb turistaútvonalakkal kiépített sóbányája, amely az UNESCO világörökség részét képezi. A látogatás fénypontja a IV. Béla királyunk lányáról elnevezett hatalmas, földalatti Kinga-kápolna, melynek majdnem minden elemét sóból faragták. Ezt követően Tarnow-ba utazunk. Sétát teszünk a hangulatos belvárosban, mely máig megőrizte középkori jellegét. A település számos magyar vonatkozású emléket rejt. Ellátogatunk Bem „Apó” síremlékéhez is. Vissza úton megállunk az egyik legészakabbra fekvő egykori magyar kastélynál, Debnóban. Wesselényi Miklós vendégeként sokat időzött itt Balassi Bálint. Innen a szállodába utazunk, ahol vacsora várja a csoportot.

   

 

3.   nap: reggeli után a II. világháborúban hírhedté vált haláltábor, Auschwitz-Birkenau felkeresése következik. A helyszín épületeit meghagyták az utókor számára, mementóként. A táborok felkeresése és bejárása helyi vezetővel történik (aki nem kíván velünk tartani, annak a délelőtt folyamán szabad idő és délután csatlakozhat a csoporthoz). Délután megismerkedünk a középkor óta változatlan formájú Krakkó belvárosi látnivalóival: Fő tér - Rynek Glowny, Posztócsarnok, Mária templom, Jagelló Egyetem, stb. Szabadidő. Este vacsora. 

 

4.   nap: reggeli után indulás haza, Magyarország irányába. Útközben a Tátra jellegzetes és híres üdülőhelyén, Zakopánéban megállunk. Megismerkedünk a helyi nevezetességekkel, végig sétálunk a fő utcán és lehetőség van felvonóval a Gubalowkára feljutni, ahonnan csodálatos panoráma tárul az érdeklődők szeme elé: a Magas Tátra vonulatai. Majd vásárlási lehetőségként szabadidő következik. Itt található Közép-Európa egyik legnagyobb piaca, számos helyi termékkel. Kora délután a Felvidék gyönyörű tájain át utazva a késő esti órákban érkezés Székesfehérvár, Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő 9-17h | Kedd 14-18h | Szerda - Csütörtök - Péntek 9-15h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!