Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Jajce - Szarajevó - Mosztar Húsvétkor

Utazás: komfortos autóbusszal

Útvonal: Székesfehérvár – Jajce - Szarajevó – Blagaj - Mosztar - Székesfehérvár

Időpont: 2023. április 7-9. (3 nap/2 éj)

Elhelyezés: 3* szállodákban, 2 ágyas szobákban  (3 és 4 ágyas is kérhető)

Ellátás: félpanzió (büfé reggeli és menü vacsora)

Részvételi díj: 77.000 Ft + utasbiztosítás 1.620 Ft + belépők 30 € + fejhallgató 2.100 Ft

Egyágyas felár: 25.000 Ft

Fizetőeszköz: konvertibilis márka (helyszínen váltható) és euró

Beutazás feltételei: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, mely a hazéréstől számítva még 90 napig érvényes, 2023.07.09.

Program

  1. nap: indulás reggel 6 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünetekkel a fent nevezett útvonalon Horvátországon keresztül a horvát-bosnyák határállomásig. Határátlépés után utazás Bosznia-Hercegovina Föderáció területén lévő Jajce városába. A település hosszú ideig állt magyar fennhatóság alatt. Először a Csontváry festményről is ismert 30 méteres vízeséshez megyünk. Ma is ugyanazt csodálhatjuk, mit egykor a festő vászonra vitt: az Orbasz folyó és a Pliva-tó találkozását. Majd ismerkedés Jajce várával, mely a történelem során oly sok gazdát cserélt. Felkeressük a középkorban épített katakombát, melyet ma föld alatti templomként is emlegetnek, ahol titkokra lelünk. Az Ohrid folyó folyó völgyében folytajuk utunkat Szarajevóig. Szállás elfoglalása a belváros szélén, vacsora. (1 éj)
  2. nap: reggeli után Szarajevóval ismerkedünk: a város egyedülálló légkörét a történetét alakító négy vallási csoport (római katolikus, muszlim, ortodox, zsidó) által hátrahagyott épített és más kulturális javak adják. Meghatározó a sikátoros belváros hangulata. Gyalogosan ismerkedünk a Latin híddal, ahol Ferenc Ferdinánd és felesége merénylet áldozatául esett és ennek következtében robbant ki az I. világháború. Majd séta következik a törökös hangulatú, szépen felújított és mindig nyüzsgő belvárosban. Szabad program. Délután Blagajba utazunk, hogy megismerjük az egykori török dervis rend kolostorát. Az épület jelenleg múzeumként mutatja be korábbi lakóinak az életét, mindennapjait. A természeti szépség itt sem elhanyagolható: közvetlen a Bona folyó sziklából előtörő forrásához épült a ház.  Mostarba utazunk, szállás elfoglalása a belváros szélén. Vacsora egy bosnyák étteremben. (1 éj)
  3. nap: reggeli után ismerkedés Mosztarral. Csontváry festménye híressé, a dél-szláv háború ismertté tette az Öreg-hidat, Mostarban. Nemcsak a híd, de a teljes belváros újjáépülve és lakói nagy szeretettel várják az érkező turistákat. Törökös hangulat, bazársor, és mindig mosolygó emberek fogadnak bennünket. A városnézés során megismerjük a település nevezetességeit: hamam, hídőr háza, Öreg híd, rézművesek utcája, Koski Mehmed pasa dzsámija a csodálatos kilátást adó minarettel, török ház.  Innen Indulás Magyarországra. A késő esti órákban érkezés a Skála parkolóba.

 

Ebéd a 2., és 3. napon 8-12 €/alkalom, idegenvezető segít

A városokban jó pékségek és kisboltok működnek. Az árak némileg alacsonyabbak, mint nálunk. Számos kézműves terméket lehet vásárolni.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!