Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hollókő: a palóc javak - Egri Vár és a belváros

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: 

Részvételi díj:  + belépők 

Útvonal: Székesfehérvár – Budapest – Hollókő - Eger - Székesfehérvár

Program:
6.30 óra: indulás Székesfehérvárról a Skála parkolóból. Folyamatos utazás Budapesten át Hollókőig.
Fél 10 magasságában megérkezünk a festői fekvésű, kiemelkedő néprajzi jelentőségű cserháti településre, Hollókőre. Az Ófalu elején található Pajtakertben egy palóc asszony útmutatásai alapján megismerjük a hollókői asszonyok és férfiak ünnepi viseletét, mesél a ruhadarabok készítéséről, a különböző alkalmakhoz kötődő viseleti szokásokról. Majd közös séta az Ófaluban. A falurezervátum 67 védett, mesebeli házacskáját 1987 óta az UNESCO is jegyzi, hazánkból elsőként került fel a világ legértékesebb örökségeit felsoroló listára, ráadásul az első falu volt az egész világon, amely kiérdemelte ezt a címet. A séta után indulás Egerbe.

A kora délutáni órákban megérkezünk Egerbe, ahol először a város és talán az egész ország legszebb főterét, a magyar építészet gyöngyszemét, az Eszterházy teret keresi fel a csoport. A maga nemében páratlan művészeti alkotás a Líceum, vele szemközt a Pyrker érsek által épített Egri Bazilika harmonikus együttest alkot. Az épületek megtekintése után végig sétálunk a Kossuth Lajos utcán, és a barokk kor remekeivel ismerkedünk (Megyeháza, Városháza, Kis- és Nagypréposti Palota, stb.).

Nem maradhat ki Eger legnevezetesebb építményének, a várnak a megtekintése sem (Alsó várkapu, Romkert, a volt püspöki palota, kazamaták, Gárdonyi Géza Emlékmúzeum, stb.). 
Majd a csoport elsétál a Dobó térig (Minorita templom, patrícius házak, patika múzeum). A legutolsó állomás a híres Minarethez közel található Marcipán Múzeum lesz. Amit itt látni fogunk, az mind marcipánból készült. A csoda megalkotója Kopcsik Lajos mestercukrász. 


Elindulunk Székesfehérvárra. Folyamatos utazás, rövid technikai szünetekkel.
20 óra: várható érkezés a Skála parkolóba.

Belépők

Hollókő: 1.000 Ft

Eger, vár: 3.600 Ft, diák/nyugdíjas: 1.800 Ft, 70 év felett és pedagógus: ingyenes

         kazamaták: 1.500 Ft, diák/nyugdíjas: 1.000 Ft

Marcipánkiállítás: 800 Ft

Ebéd lehetőség Hollókőn az Ófaluban, palóc ételekből, helyszínen választva

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!