Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hajózás a Balatonon: Tihany – Balatonfüred Könnyed kirándulás

Hajózás a Balatonon: Tihany – Balatonfüred
Könnyed kirándulás
 
Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Tihany – Balatonfüred - Székesfehérvár
Időpont: 2018. szeptember 9. (vasárnap)
Részvételi díj: 4.800 Ft + belépők + hajójegy 
 
A Balatont a magasból őrző apátsági templom, a költők által is megénekelt visszhang, a tihanyi Echo legendája, a kéken hullámzó, illatozó levendula mezők a Tihanyi-félsziget elsődleges ismertető jegyei. Az egész félsziget vulkáni képződményinek köszönhetően 2003. óta Európa Diplomával kitüntetett terület. Az öböl túlpartján a savanyúvíz forrásáról nevezetes Balatonfüred, mögötte a Balaton-felvidéki dombok… E csodálatos helyre hívjuk meg utasainkat!
Program: 
 
8 óra: indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. 
 
10 óra: folyamatosan utazunk Tihanyba, ahol először a bencés apátságot tekintjük meg. I. András magyar király 1055-ben szerzetesházat és szentegyházat alapított Szűz Mária és Szent Ányos tiszteletére, hogy legyen hely, ahol majd imádkoznak érte és családjáért. Ezt a monostort szánta az Árpád-házból származó király maga és családja számára temetkezőhelyül. 1060-ban I. Andrást, majd évtizedekkel később másodszülött fiát, Dávid herceget itt is temették el. 
A közel múltban átadott látogató központból indulunk, ahol először egy rövidfilmet tekintünk meg az apátságról és az ott élők életéről. Ezután megismerkedünk a gyönyörű barokk templommal, a 11. századból fennmaradt kriptával, a Boldog IV. Károly király emlékszobával. Majd a történeti kiállítótérben látható tárlatok következnek: „Étkezési kultúra a Tihanyi Bencés Apátságban régen és ma”, „A szerzetesek asztalánál”. Belépő jegy ára: teljes áru: 1.200 Ft, nyugdíjas/diák: 700 Ft.
 
12 óra: rövid szabad program. Ajándéktárgy vásárlási lehetőség, egy szelet sütemény vagy kávé elfogyasztása az Apátsági Rege Cukrászdában, ahonnan gyönyörű a rálátás a Balatonra.
Ezután közösen folytatjuk a sétát a hangulatos utcákon a barátlakásokig.
 
13 óra 30: autóbuszra szállunk, és a kikötőbe megyünk.
 
14 óra: áthajózunk Balatonfüredre. (Hajójegy ára: 1.400 Ft, nyugdíjas: 1.050 Ft). A kikötőből indulva sétálunk a híres Rabindranath Tagore sétányon, ahol számos híresség szobra, emléktáblája látható. Lassan a fürdőélet központjához, a Gyógy térhez érkezünk. A szépen felújított teret körbe sétáljuk, megkóstoljuk a Kossuth forrás fölé emelt eredeti ivócsarnok gyógyító vizét, megcsodáljuk az Anna-bál első helyszínét, Pálóczi Horváth Ádám házát, majd végig megyünk a Blaha Lujza utcán, amelyet a város jelképévé vált kerektemplom zárja. Hamarosan a Jókai-villa épületéhez érkezünk. Március 3-án adták át ismét rendeltetésének a felújított nyaralót. Szabad program keretében javasoljuk megtekinteni. (Belépő jegy ára: 1.000 Ft, nyugdíjas: 700 Ft.)
 
17 óra: autóbuszra szállunk és indulunk Székesfehérvárra.
 
kb. 18 óra 30: érkezünk a Skála parkolóba.
 
Jelentkezni lehet: Grosz Imréné 30/267-7448 és Grosz Pálma 30/901-5703
Iroda: József A. u. 2/e (ügyeletes gyógyszertár mögött, az épület másik végén)
Nyitva tartás: hétfő - péntek: 9 -17 óra Telefon/fax: 22/315-662  Eng.sz.: U-001192
www.groszutazas.hu groszutazas@gmail.com 

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!