Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Gasztro kalandok Toszkánában olíva szürettel, gesztenye szedéssel

Utazás: komfortos autóbusszal

Útvonal: Székesfehérvár – Volterra – Lajatico – Székesfehérvár

Időpont: 2024. október 19-23. (5 nap/4 éjszaka)    

Elhelyezés: 4*-os szálloda, 2 ágyas fürdőszobás szobáiban (3 és 4 ágyas szoba is van)

Ellátás: svédasztalos reggeli 

Részvételi díj: 145.000 Ft + utasbiztosítás 2.700 Ft + 3 vacsora és kóstolók 160 € + fejhallgató készülék 3.000 Ft + sztornó biztosítás 3.190 Ft

Egyágyas felár: 24.000 Ft

Kalandra hívjuk Önöket! Egy igazi, hamisítatlan toszkánai gasztro kalandra! Ahol nemcsak a szemet gyönyörködtetjük, hanem számos lehetőség adódik megkóstolni, megízlelni mindazt, amit vendéglátóink kínálnak: olíva szüret, olajprés, gesztenye szedés, szarvasgomba keresés megismerése, borkóstoló és finomabbnál finomabb falatok! Csábuljanak el!  

Program:

  1. nap: indulás reggel 6 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Utazás a Ljubljana – Velence – Volterra útvonalon. Út közben technikai szünetekre állunk meg. Idegenvezetőnk mesél Olaszországról, majd egyre több érdekességet mond a különböző olasz étkezési szokásokról, hagyományokról. Szállásunk Volterrától nem messze egy domb tetején lesz, hamisítatlan mediterrán növényekkel körbevett környezetben (4*-os szálloda). Szobák elfoglalása (földszintes és első emeleti szobák vannak, lift nincs, az épületek 400 éves alapokon állnak). Amennyiben időben érkezünk, vacsora lehetőség a szálloda éttermében este 9 óráig (ha a forgalom miatt késünk, akkor útközben szendvicsezésre van lehetőség). (4 éj)
  2. nap: reggeli után indulunk Toszkána bűbájos területeit alaposabban megismerni. Hullámzó dombok, gyönyörűen megművelt földek, utakat szegélyező ciprusfák. Elsőként Lajatico 800 fős települése vár megtekintésre. Itt született Andrea Bocelli, felkeressük a kávézóját egy frissítő feketére és megtekintjük a múzeum részt is. Megismerkedünk a városka nevezetességeivel, helyi kísérőnk segítségével. Vacsora egy helyi étteremben, fantasztikus házias olasz ízekkel, borral és ásványvízzel. Érkezés a szállodába, pihenés.
  3. nap: reggeli után olíva szüretre indulunk! Az olajfa ligetnél kiszállunk a buszból, leterítjük a hálókat és kézzel, géppel szedjük a megérett olajbogyót. A szüret után elmegyünk a présműhelybe és megnézzük munka közben a sajtolót. Végig kísérjük a folyamatot és meg is kóstoljuk a kész olajat. Majd Lariba utazunk, ahol megnézhetjük a tésztagyártás gépesített, de még mindig kézműves folyamatát. A délután hátra lévő részében bepillantunk egy helyi farmra, ahol megismerjük a tejet adó állatokat és megkóstoljuk az ott készülő sajtokat, innen ellátogatunk egy helyi borászatba és megkóstoljuk a finom borokat. A vacsorát az itt található borospincében fogyasztjuk el. Este érkezünk vissza a szállodába.
  4. nap: ezen a napon kihasználjuk a tenger közelségét és a délelőtti kávénkat vagy épp aperolspriccünket már a tengerparton fogyasztjuk el! Majd elutazunk egy szelídgesztenye erdőhöz és kipróbáljuk, milyen is a szedés folyamata. A környéken sok a gesztenye erdő. Régen nem csak magát a gesztenyét ették az emberek, hanem gesztenyelisztből készítettek tésztát és édességeket. Délután megismerkedünk a szarvasgombával, mely a fák gyökereinél nő, nem termeszthető és időjárás függő, hogy van-e és mekkorára nőnek. Aztán megtekintjük Volterra nevezetességeit: a várost 8 km hosszan körbe vevő középkori fal, szűk utcák, katedrális, Palazzo Priori, Palazzo Viti. A legszebb, amiért épp ide érkezünk, az maga a panoráma, mely körbe veszi a dombra épült várost! Vacsora a szállodában.
  5. nap: reggeli után Magyarország felé indulunk a Velence – Trieste – Ljubljana – Maribor útvonalon. Hazaúton megállunk egy szupermarketnél, vásárlási lehetőség. Éjfél körül érkezünk vissza Székesfehérvárra.

 

A 2., 3. és 4. nap folyamán ellátogatunk egy olasz cukrászdába, megfordulunk helyi termelők által működtetett boltban (itt szalámikat, hústermékeket kínálnak), valamint egy likőrgyár kóstolója is próbára csábít. A programok sorrendje a termelőktől függően változhat! Helyszínen vásárlási lehetőség! A 2. és 3. esti vacsoráknál az árban a bor és az ásványvíz is benne van, 4. este pedig az ásványvíz.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!