Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Alföld szecessziós városai: Szabadka-Szeged-Kiskunhalas-Kecskemét

Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2021. október 2-3. (szombat-vasárnap)
Elhelyezés: Szegeden, ***-os szállodában, kétágyas/fürdőszobás szobákban
Ellátás: svédasztalos reggeli, fakultatív vacsora
Részvételi díj: superior szobában: 29.000 Ft + fülhallgató 1.000 Ft
Útvonal: Székesfehérvár –  Szabadka - Szeged - Kiskunhalas – Kecskemét - Székesfehérvár
Program:
1. nap: reggel 6 órakor indulunk Székesfehérvár, Skála Parkolóból. Folyamatosan utazunk és határ átlépést követően Szabadkára érkezünk. Először a belvárosban áll meg az autóbusz. Városnézés idegenvezetővel, különös tekintettel a magyar vonatkozású emlékekre. Megtekintjük a Reichl-palota impozáns szecessziós épülettömbjét, majd a híres sétálóutca, a Korzón keresztül megismerjük a többi nevezetességet is: Népszínház, Nemzeti Kaszinó, Városháza (bentről is megcsodáljuk), Városi Múzeum. Programunkat a két éve átadott, csodálatosan felújított szecessziós Zsinagógánál fejezzük be, amit belülről is megtekintünk. Utunk során megemlékezünk a város híres szülötteiről, mint Kosztolányi Dezső, Csáth Géza, Komlós Juci, Lékó Péter. Ezután a híres szabadkai piacon folytatjuk a nézelődést, ahol természetesen vásárlási lehetőség is kínálkozik az utasok számára (ruha, cipő, játék, lakberendezési tárgy, szerszám, alkatrész, konyhai kiegészítő, élelmiszer, stb.). Délután Szegedre érkezünk, ahol gyalogos városnézésre indulunk. Megtekintjük Szeged belvárosának nevezetességeit: először a Széchenyi téren sétálunk, amely Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. Elidőzünk a történelmi ihletésű szobrok előtt, megcsodáljuk az évszázados fákat és a Városháza épületét. Utunkat a belváros sétáló utcájában, a Kárász utcában folytatjuk, majd a Klauzál tér következik. Ezután a Dugonics tér és az Egyetem, valamint a gyönyörű park látnivalóit tekintjük meg. Az Aradi Vértanuk tere után pedig a Dóm térre sétálunk, ahol az épületek árkádjai alatt látható a Nemzeti Emlékcsarnok. A fő látványosság maga a Dóm, amelyet az 1879. évi nagy árvíz után építettek, ez a mai Fogadalmi templom. Autóbuszra szállunk, és a szállásunkra megyünk, mely, kertvárosi övezetben, a Tiszától és a Napfényfürdő Aqapolistól egyaránt 200-200 méterre található. Elfoglaljuk a szobáinkat, majd fakultatív vacsora következik (ennek igényét befizetéskor kérjük jelezni!). (1 éj)
 
2. nap: reggeli után a Móra Ferenc Múzeumhoz megyünk, ahol a következő kiállítások várnak bennünket: Kiállítás Móra Ferenc íróról, a múzeum egykori igazgatójáról, aki már száz évvel ezelőtt elkötelezett természetvédő volt. Ennek megfelelően a természethez való meghitt viszonyán keresztül mutatja be életútját és munkásságát. Felsétálunk a Múzeum tetejére, ahol a kilátókról a magasból nézhetünk le Szeged belvárosára. A következő látnivaló: Ahogy Munkácsy megfestette a Honfoglalás c. művét. Ezután a múzeum egyik szenzációja következik: Időszaki kiállítás Gábor Áron eredeti ágyújával (az egyetlen megmaradt példány) és további 1848-as ereklyék. Végül átsétálunk a Vármúzeumba, ahol Szeged története állandó kiállítást rendeztek be. Innen autóbusszal a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe megyünk, ahol kb. két órás sétát teszünk. Az 1922-ben kialakított kert gyönyörű látnivalóit helyi szakvezető segítségével ismerjük meg. Többek között különleges látványosságnak számít az indiai lótusz jelenléte, a rózsakert történelmi rózsái és a sziklakert. Betekintést nyerünk a több, mint 50 négyzetméteres, 7,5 m magas üvegház növényeinek az „életébe”: tündérrózsák, papíruszsás, vízi jácint, brazil óriáslapu, amazonasi tündérrózsa, páfrány gyűjtemény tekinthető meg az üvegház szélén körbefutó galériáról. Ezután a szabadban található növényekben gyönyörködünk.
 
Tovább utazunk Kiskunhalasra. Itt megállunk, és megtekintjük a Csipke Múzeum gyönyörű munkáit.
 
Kecskemétre, közel az ország mértani közepéhez érkezünk a kétnapos út zárásaként. A város épületeinél meghatározó a szecesszió jelenléte. A Városházát maga Lechner Ödön tervezte, melyet az elmúlt években szépen megújítottak. Sétánk során természetesen megtekintjük a Cifra palotát, és számos szecessziós épületet. Este indulunk haza.
 
A késő esti órákban érkezünk a Skála parkolóba. 
 
Belépők: Csipkemúzeum Kiskunhalas: 500 Ft
                Füvészkert Szeged: 950, nyugdíjas: 650 Ft
                Móra Ferenc Múzeum Szeged: 1.600, nyugdíjas: 1.000 Ft
                Kilátó:  700 Ft, nyugdíjas: 500 Ft
                Szabadka: 450 dínár
 

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő 9-17h | Kedd 14-18h | Szerda - Csütörtök - Péntek 9-15h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!