Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Csúcsnapok Svájcban gasztrokalandokkal

Utazás: komfortos autóbusszal

Útvonal: Székesfehérvár - Innsbruck - Schaffhausen - Zürich – Lauterbrunnen - Luzern - Bern - Gruyeres – Altdorf - Lichtenstein - Wattens - Székesfehérvár

Időpont: 2025. május (6 nap/5 éj)

Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, 3* szállodában, Közép-Svájcban, tranzitszállás Tirolban 

Ellátás: reggeli (fakultatív vacsora: 4 alkalommal, összesen 32.000 Ft)

Részvételi díj:  Ft + utasbiztosítás  Ft + sztornó biztosítás Ft + belépők 114 CHF + 25 €

Egyágyas felár:  Ft

Olyan, mint a mesében: hófödte hegycsúcsok, zöldellő alpesi rétek, romantikus kisvárosok, ódon várak, modern nagyvárosok. Ízelítőt kapunk a 4-nyelvű ország különleges hangulatából, egyedülálló természeti szépségéből és gyomorvidító gasztronómiájából. Svájc a világ egyik legdrágább országa, de cserébe egészen egyedülálló élményekben lesz részünk.

Program:

  1. nap: indulás reggel 6 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünetekkel Ausztrián keresztül (Hegyeshalom – Bécs – Linz) Innsbruckig. Tirol fővárosa, 2000 méteres hegyek karéjában csodás látványt nyújt. A városi sétát követően az Inn-folyó völgyében utazunk tovább, hogy gyönyörködhessünk a tiroli hegyek lenyűgöző látványban. Szállás Tirolban, este fakultatív vacsora. (1 éj)
  2. nap: Kezdésként a lenyűgöző szépségű Arlberg hágón kapaszkodunk fel közel 2000 méter magasságáig, hogy ízelítőt kapjunk az Alpesek világából. Utazás a Feldkirch – Bodensee útvonalon a schaffhauseni Rajna-vízeséshez ( Európa legbővizűbb vízesése). Délután Zürich-hel ismerkedünk: séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb üzletutcáján. Szabadidő, majd kulináris kalandozásra indulunk a világ legnagyobb interaktív csokimúzeumába (Lindt kóstolóterem, a világ legnagyobb csokiszökőkútja, vásárlási lehetőség stb.) Szállás Közép-Svájcban, fakultatív vacsora. (3 éj)
  3. nap: A 72 vízesés völgyében kezdjük a napot: Európa egyik legszebb gleccservölgye ez a vidék, itt rejtőzik a 4000 méteres, hófödte csúcsok birodalma. A híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal kapaszkodunk fel a Kleine Scheidegg hágóig(2061m): életre szóló élmény innét a Berni-Alpok világhírű csúcsainak látványa: a „Szűz” (Jungfrau 4158 m), a „Szerzetes”(Mönch 4099 m) és a „Szörnyeteg”(Eiger 3970 m) gleccserekkel tagolt hegyóriásai magasodnak előttünk. Könnyű túrázási lehetőség. A délutánt már a Trümmelbachi-gleccservízeséseknél töltjük (10 vízesés a hegy belsejében, megvilágítva), majd Luzern, a ragyogás, a pompa városa következik bűbájos  nevezetességeivel ( Kapellbrücke , Oroszlános emlékmű, ódon terek, középkori utcák, céhházak stb..)

4. nap Svájc fővárosába, Bernbe indulunk. Az Unesco világörökségi listájára is felkerült az óváros, méltán: Bernben sétálva úgy érzi a látogató, mintha megállt volna az idő. Az óváros jellemzői a céhházak címerei, régi kutak figurákkal, virágokkal díszített házak. Meg is kapta Bern többször az Európa legszebb virágos városa címet. Közös séta során fedezzük fel a várost (medvepark, panorámapontok, óratorony, parlament, stb.), majd szabad program. A délutánt már francia nyelvterületen töltjük: a dombtetőre épült, falakkal körülvett, várral koronázott Gruyeres-be utazunk. Közös séta a 2000 méteres hegyek között fekvő bájos kisvárosban, ami messze földön híres a sajtjáról. A Gruyère tényleg annyira finom, hogy a világ legnagyobb sajtversenyén eddig már négy alkalommal nyert - és ezzel szinte egyedülálló a sajttörténelemben. Mi is megkóstoljuk a sajtkészítő manufaktúrában a gyomorvidító étket, miközben a sajtkészítés folyamatát is láthatjuk a termelési folyamatot bemutató múzeumban. Alpesi tájakon utazunk vissza a szálláshelyünkre.

5.nap Reggeli után búcsút veszünk a szálláshelyünktől,majdegy vadregényes autóúton jutunk el Tell Vilmos, svájci nemzeti hős szülőföldjére, Altdorfba. Fotószünet a főtéren, a Tell Vilmos emlékműnél, majd utazás Európa egyik legszebb autóútján, az Axenstrassén fotószünetekkel. Szép alpesi tájakon átutazva érkezünk meg délután Lichtensteinbe, ahol a miniállam fővárosával, Vaduzzal ismerkedünk. Késő délután átkelünk Ausztriába majd elfoglaljuk a szállást Tirolban(1 éj).

 6.nap Hazafelé vesszük az irányt, de délelőtt még felkeressük Wattenst, ahol a meghökkentően érdekes Swarovski Kristályvilágot tekintjük meg (ragyogó csodatermek, kristályliget, ékszerkiállítás, stb.), majd hazautazás a Salzburg – Hegyeshalom – Győr  útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra az esti órákban.

Belépők: az árváltozás jogát a helyszínek fenntartják!

Schaffhausen - Rajna vízesés: 3 CHF

Lindt Csokoládémúzeum: 15 CHF

Jungfrau fogaskerekű: 75 CHF

Trümmelbach vízesés: 15 CHF

Swarovski Kristályvilág: 25 €

La Maison du Gruyére: 6 CHF

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!