Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Budapest a föld alatt

Sziklakórház – Zwack Múzeum – Szemlő-hegyi barlang

Utazás: komfortos autóbusszal 

Időpont: (szombat)

Útvonal: Székesfehérvár - Budapest - Székesfehérvár 

Részvételi díj: Ft + belépők

Program:

8 óra 30-kor indulunk Székesfehérvár, Skála parkolóból, folyamatosan utazunk Budapestig.

Látogatást teszünk a Sziklakórházban, amely a Budai Vár alatt található. A Várhegy mélyén kb. 10 km hosszúságú barlang és pincerendszer kanyarog, amit az ott lakók folyamatosan használtak, átalakítottak. A II. világháború alatt óvóhelyként szolgált a „labirintus”, valamint egy szükségkórházat alakítottak ki. Napjainkban nyitva áll a látogatók előtt (belépő: 6.000 Ft, -26 és 65+: 4.500 Ft, 70 év felett ingyenes).

Buda hegyei alatt egy komolyabb barlangrendszer húzódik. A látogatható helyek közül a jól kiépített Szemlő-hegyi barlanghoz utazunk. A barlang fogadó épületében egy kiállítás mutatja be a Budai hegység barlangjait, megtekintünk egy 3D-s filmet is. Ezt követően besétálunk a barlangba. A barlangok hőmérséklete 10-12 C fok. Utcai ruhában járható. Túracipő használata ajánlott. Megkérünk mindenkit, hogy a barlangok falát és a képződményeket ne fogdossák! (Belépő: 2.900 Ft, diák, nyugdíjas: 2.300 Ft)

A pesti oldalon található hazánk egyik legrégebbi családi vállalkozása, a Zwack Unicum Látogatóközpont az egykori gyár területén. Ki ne ismerné a német szólást: das ist ein Unicum! Megismerjük a család múltját, korabeli film mutatja be a kezdeti és a felfutási időszakot. Szakképzett vezetőnk számos történetet mesél és ismertet meg bennünket a sikersztori részleteivel. Utunk során lemegyünk a pincébe is, hogy megkóstoljuk a világhírű gyomorkeserűt (belépő: 3.000 Ft, nyugdíjas: 2.600 Ft 18 év alatt 1.500 Ft - alkoholt nem kaphat).

Székesfehérvárra indulunk, várhatóan 18 órakor a Skála parkolóba érkezünk.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!