Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Bécsi kedvencek

Práter - TV-torony - Sissi Múzeum - Belvedere

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: (vasárnap)

Részvételi díj: Ft + biztosítás Ft + belépők

Útvonal: Székesfehérvár – Bécs - Székesfehérvár

6 óra:indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünettel, Hegyeshalom határátkelő érintésével Bécsbe. Először sétálunk a Práter területén, ahogy a bécsiek is teszik távol a nagyváros nyüzsgésétől.

Ezután autóbusszal a Duna-szigetre megyünk, ahol élvezzük a gyönyörű tájat, majd lehetőség nyílik felmenni a 252 m magas TV-toronyba. Gyorslifttel 35 mp alatt érünk fel a 155 m magasan található kilátóteraszra, ahonnan csodálatos a rálátás a fővárosra.

Délután a csoport közösen megtekinti a Burg kiállításait (egy belépővel, három kiállítás: Császári apartmanok, Ezüst kincstár, Sisi Múzeum). A Habsburgok 600 éven keresztül éltek itt, reprezentálva hatalmukat és gazdagságukat. A császári család egykori magánlakosztályai az uralkodók mindennapjaiba enged betekintést. Sissi személyes tárgyait, ruháit különös tárlat mutatja be. Az Ezüstgyűjteményben a családi étkészlettel és ékszerekkel találkozhatunk.  

Rövid séta után a Belvedere palotához érkezünk, amely a barokk építészet egyik kiemelkedő műemléke. A palota együttest Savoyai Jenő herceg, a híres hadvezér építtette magának nyári rezidenciaként. Az Alsó- és Felső-Belvedere-t hatalmas teraszos kert köti össze. Először sétálunk a gyönyörű parkban, majd megtekintjük az Alsó-Belvedere épületét, amely kívülről egyszerű barokk kastély, belső berendezése jóval díszesebb. Legszebb része a két szintet is elfoglaló Márvány-terem. Ebben az épületben kaptak helyet az Osztrák Galéria leghíresebb alkotásai, többek között Gustav Klimt ikonikus festményei.

Mindkét palotához több történelmi esemény is köthető. Többek között itt írták alá Ausztria függetlenségét és semlegességét garantáló államszerződést 1955-ben.

Az esti órákban indulunk Székesfehérvárra, majd érkezünk a Skála Parkolóba.

 

Belépők:

TV-torony: 16 €

Sisi Múzeum: 20 €

Belvedere: 20 €

A múzeumok az árváltoztatás jogát fenn tartják!

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!