Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Az ismeretlen Nyugat-Szerbia varázsa

Utazás: komfortos autóbusszal

Útvonal: Székesfehérvár - 

Időpont: 2021. július 8-12. (5 nap/4 éj)

Elhelyezés: 3* szállodában, 2 ágyas szobában, a Tara Nemzeti Parkban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Részvételi díj: 80.000 Ft + utasbiztosítás 2.300 Ft + belépők 2.150 dinár + hajózás a Drinán 20 €

Egyágyas felár: 9.600 Ft/ 4 éj

Költőpénznek dínárt érdemes hozni, amennyiben nem sikerül váltani, úgy forintot! A hajó euróban fizethető!

Program:

  1. nap: indulás reggel 5 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünetekkel, Tompa határátkelő érintésével Szerbiába. Érkezés a Vajdaság fővárosába, Újvidékre (Novi Sad), mely 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa büszke cím tulajdonosa. Séta a Duna partján épült gyönyörű városban. A legszebb látnivalók megtekintése: Mária neve katolikus nagytemplom, városháza, görögkeleti szerb püspöki palota és székesegyház, Duna-park. Ebéd lehetőség. A szabadidő után megtekintjük Pétervárad ódon városkáját. A csodálatos barokkos város Mária Terézia idején épült, felújított házai igazi színkavalkád. A barokk Viziváros megtekintése után meghódítjuk Pétervárad erődítményét. Ez Közép-Európa legnagyobb erődítménye, számos kulturális rendezvény helyszíne egyben. A vár alatt látogatható katakomba rendszer található. Tovább utazás, délután érkezés a Nyugat-Morava szurdokvölgyébe. A csodás kolostorok egyikének a megtekintése, utazás a völgyön keresztül mesével, rengeteg ismertetővel. Érkezés a Tara hegyre, szobák elfoglalása, vacsora. A szálloda a Tara Nemzeti Parkban, gyönyörű erdei-hegyvidéki környezetben található, wellness részleg is van, érdemes fürdőruhát hozni! (4 éj)
  2. nap: reggeli után indulás. Uzice-ben rövid városnézéssel kezdjük a napot. Majd felkeressük a Stopica cseppkőbarlangot. Innen Sirogojno etno faluba buszozunk, ahol megismerkedünk az itt élők szokásaival. A szépen rendezett faházakban ma is hagyományos elrendezésben találjuk a belső tereket. Szabadidőt tartunk ebédre és vásárlásra. A mindig látványos Gostilje vízesést keressük fel. Napunk utolsó látnivalója Zlatibor városa. Vacsora a szállodában.
  3. nap: reggeli után indulás a 2,5 órás vonatozásra Sargan-Vitasi között. A nosztalgia vonat fantasztikus tájakon keresztül tesz egy hosszú kört, 5 helyen megáll közben 22 alagúton és több patakon, hídon keresztül átfut. Kusturica filmforgatási helyszínét is megnézzük „Az élet egy csoda”, melyből az állomásépület és a sínautó itt maradt az utókor számára. Mokra Gora fa városát maga Emir Kusturica építette. Ebéd lehetőség. A délután hátra lévő részében érdemes a szálloda körül sétálni (kiépített turistautak vannak), pihenni vagy élvezni a wellness szolgáltatásokat. A hotelnél sok sok hazai szuvenír van. A Tarán van Európa egyik utolsó esőerdője. Vacsora a szállodában.
  4. nap: reggel után indulás Rača középkori kolostor megtekintésére. Majd utazás Perucac városába. Innen indul a sétahajó a Drina folyón. 2 órás hajózás a Drina völgyében ebéddel. A hajózás Boszniáig tart - Visegrad városáig. Itt kikötünk, megtekintjük a város nevezetességeit és a híres hidat. Ez Ivo Andric Nobel díjas író, költő városa. „A híd a Drinán” szerzője, eljöttünk megnézni a helyszínt. A program után este érkezünk vissza a szállásra, vacsora, pihenés.
  5. nap: reggeli után kiköltözünk a szállodából. Utazás Szávaszentdemeter-re (Sremska Mitrovica), városnézés, melynek során római kori maradványokat is látni fogunk. Utazás Szabadkára, séta a belvárosban: a szecessziós városháza, a római katolikus székesegyház, a színház, valamint a gyönyörűen felújított szecessziós Zsinagóga épületének megtekintése. Búcsút veszünk helyi vezetőnktől, majd határátkelés, utazás Fehérvárra. Érkezés az esti órákban a Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!