Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Adventi varázslat a Dunakanyarban

Utazás:komfortos autóbusszal
Időpont: 2022. december 18. (vasárnap)
Útvonal: Székesfehérvár - Esztergom – Szentendre - Székesfehérvár
Részvételi díj: 11.000 Ft + belépő 2.000/1.500 Ft + fejhallgató készülék 700 Ft/fő

Hagyományosan advent első napjaiban nyitják meg kapuikat az adventi vásárok szerte a világon. Ma már nem kell messzire utaznunk, hogy a karácsonyi vásár hangulatát megtapasztaljuk, itthon is szinte minden városban hagyománnyá váltak. Ilyenkor állítják fel a városok a saját karácsonyfájukat, és díszkivilágításba borulnak az utcák. Különlegesek a hagyományőrző vásárok, amelyek bemutatják az ősi mesterségeket. Hazánk egyik legszebb tájára hívjuk meg Önöket, amely ebben az időszakban sok varázslatot kínál az odaérkezőknek. 

Reggel 9 órakor indulunk Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatosan utazunk a Dunakanyar egyik legszebb fekvésű városába, Esztergomba. Az egykori királyi város legfőbb ékessége a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház, amelynek épületét bejárjuk az altemplomtól a kupoláig. Megismerkedünk a bazilika építéstörténetével, művészettörténeti remekműveivel, melyek közül kiemelkedik a középkori Bakócz-kápolna. A Kincstár a magyar egyházak leggazdagabb egyházi relikviáival rendelkezik. A Panorámaterem rejti az épületegyüttes makettjét, egy pazar kilátást a Dunára, valamint egy kellemes kávézót. Ezután rövid sétát teszünk a belvárosban, majd autóbuszra szállunk és a gyönyörű tájon, a Duna vonalát követve Visegrádra megyünk. Autóbusszal a Panorámaúton felmegyünk egy fotószünetre, hogy a magasból tekinthessünk rá a Dunakanyarra.

Délután hazánk egyik ékszerdobozaként emlegetett városába, Szentendrére érkezünk, amelynek belvárosa ebben az időszakban ünnepi díszbe öltözik. Először közösen sétálunk, megtekintjük a legjelentősebb látnivalókat. A városnézést a Marcipán Múzeumnál fejezzük be, majd elvegyülünk az adventi vásári forgatagban, amelynek helyszíne az előző évekhez hasonlóan a sétáló utcává alakított Dumtsa Jenő utca. Itt kézműves, iparművészeti és helyi termékekből lehet válogatni az elmaradhatatlan téli gasztronómiai ínyencségek mellett. A vásárba látogatókat szabadtéri programok is várják a Fő téren, ahol az óriási adventi koszorút helyezik el.

18 órakor indulunk Székesfehérvárra, kb. 19.30 órakor érkezünk a Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Pálma
Telefon: 22-315-662
Mobil telefon (egész nap): 06-30-901-5703
E-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Iroda címe: József Attila utca 2/e (a mosoda mellett a parkoló felől)
Nyitva tartás: Hétfő-szerda-csütörtök-péntek 9-17h | Kedd 14-18h
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!