Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Vajdaság - hajózás az Al-Dunán

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Tompa – Szabadka – Újvidék – Karlóca – Székelykeve (3 szállás) – Kazán-szoros – Szendrő  – Vaskapu – Kladovo – Versec  – Belgrád – Tompa - Székesfehérvár
Időpont: 2019. szeptember 5-8. (4 nap/3 éj)
Elhelyezés: Székelykevén (Skorenovac) magyar családoknál, 2-3 ágyas szobákban, fürdőszobával (kb. 4 főre jut egy fürdőszoba). A szállásadók tagjai a Falusi Turizmus szervezetnek. A mai lakosok ősei székely telepesek voltak.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Részvételi díj: 57.000 Ft + utasbiztosítás 1.800 Ft + fejhallgató készülék 1.800 Ft + belépők 25 €

Az utazáshoz elegendő érvényes műanyag típusú személyigazolvány!

Program:
1.    nap: indulás reggel 6 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünetekkel, Tompa határátkelő érintésével Szerbiába. Séta Szabadka belvárosában: a szecessziós városháza, a római katolikus székesegyház, a színház, valamint a gyönyörűen felújított szecessziós Zsinagóga épületének megtekintése. Rövid kitérő a híres szabadkai piacon. A délutáni órákban érkezés Karlóca városába (Sremski Karlovci). Nevével már mindenki találkozott a történelem órákon, mégpedig az Oszmán Török Birodalommal kötött nevezetes 1699-es karlócai béke kapcsán. A csoport megtekinti a Békehozó Miasszonyunk kápolnát, amelyet a békekötés emlékére építettek, valamint a gimnázium épületét. Innen Zalánkemenére utazunk, ahol megnézhetjük a Duna és a Tisza összefolyását. Az esti órákban érkezés a szálláshelyre, Székelykevére (Skorenovac). Közös vacsora, majd a szállás elfoglalása a szállásadó családoknál.
2.    nap: reggeli után indulás az ország fővárosában, a Duna és a Száva folyók találkozásánál épült Belgrádba. Ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: a nándorfehérvári vár a Száva torkolatánál, a Kalemegdán park, a pravoszláv székesegyház, a dzsámi. Séta a belvárosban: a királyi palota, a Parlament épülete, a Szent Mark templom. Zimony városrészben a Hunyadi torony megtekintése következik, majd rövid szabad program után folytatjuk utunkat a Bánság délnyugati részén található Versec (Vrsac) felé. Séta Herczeg Ferenc városában. A hegytetőn lévő őrtorony, a városháza, a püspöki palota, a római katolikus székesegyház megtekintése a délutáni program. Az esti órákban érkezés a szálláshelyre, Székelykevére. Vacsora, pihenés.
3.    nap: reggeli után egész napos kirándulás a Déli-Kárpátok nyugati vonulatai és a Szerb-Érchegység között, a Duna által kimélyített festői szépségű Nagy- és Kis-Kazán-szorosba. Hajózási lehetőség az Al-Dunán (közel 3 óra). Az útvonal a következő: Kevevára, Pozarevac, Galambóc, Vaskapu erőmű, Kladovo (a 16-17. században itt volt a török seregek egyik legfontosabb támaszpontja). Az esti órákban érkezés a szálláshelyre, Székelykevére. Vacsora, pihenés.  
4.    nap: reggeli után indulunk a Duna partján található, csodálatos fekvésű Szendrő (Smederevo) várába. A viszonylag épen maradt vár megtekintése, séta a parkban, majd érkezés Vajdaság fővárosába, Újvidékre (Novi Sad). Séta a Duna partján épült gyönyörű városban. A legszebb látnivalók megtekintése: Mária neve katolikus nagytemplom, városháza, görögkeleti szerb püspöki palota és székesegyház, Duna-park. Ebéd lehetőség. Utána hazafelé vesszük utunkat. Tompa határátkelő érintésével érkezünk Magyarországra, az esti órákban pedig Székesfehérvár, Skála parkolóba.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!