Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nyaralás Porec-ben – kirándulásokkal (Horvátország – Isztria)

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Porec – Pula - Rovinj – Limski fjord - Székesfehérvár
Időpont: 2021. július 10-17. (8 nap/7 éj)
Elhelyezés: 2*+ szálloda, 2 ágyas standard szobáiban, közvetlen tengerparton
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora)
Részvételi díj: 172.000 Ft + utasbiztosítás 3.680 Ft + belépők
Szoba típusok: + erkély 8.500 Ft/fő, + erkély és tengerre néző 14.000 Ft/fő
Gyerekkedvezmény szülővel egy szobában: 2-6 év 99.000 Ft, 6-12 év 110.000 Ft

Az Isztriai-félsziget évszázadokon keresztül a Velencei Köztársaság része volt, illetve a két világháború között Olaszországhoz tartozott. Ez rányomta bélyegét a tengerparti városok építészetére, kultúrájára. Kirándulásaink során megérint bennünket az óvárosok olaszos hangulata. A félsziget belső területén már inkább a szláv kultúra emlékei a jellemzőek.
 

Program:
1.    nap: indulás reggel 7 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Szlovénián keresztül utazunk az Isztriai-félszigetre, az Adriai tenger partjára. Út közben technikai szünetekre állunk meg. Forgalomtól függően a délutáni órákban érkezünk Porec-be. A szállás elfoglalása után szabad program. Este vacsora. (7 éj)
2.    nap: reggeli után fürdés, szabad program. Az esti órákban vacsora, majd autóbusszal Porec központjához utazunk, séta a hangulatos belvárosban. Ezután autóbusszal visszamegyünk a szállodába. Az esti fakultatív program ára 30 HRK.
3.    nap: reggeli után hajókirándulásra indulunk, a délelőttöt a tengeren töltjük, a kora délutáni órákban érkezünk a szállásra. Szabad program, fürdés következik. Vacsora az esti órákban. (A hajókirándulás árát később közöljük.)
4.    nap: reggeli után egész napos kirándulásra indulunk. Először Rovinj városkában sétálunk, amelynek középkori óvárosa a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Felsétálunk a Szent Euphémia templomhoz, megismerjük a tragikus történetet, és lerójuk tiszteletünket a szent szarkofágjánál. Ezt követően szintén a középkorból itt felejtett városkát, Balét tekintjük meg. A délutáni órákat Pulában, a félsziget legnépesebb városában töltjük. A római időkben itt pezsgő élet folyt, amelynek emlékeiben még az utókor is gyönyörködhet. Az óvárosban található római kori emlékek közül kiemelkedik az amfiteátrum. A mai napig jelentős a tengeri kikötője, amely az osztrák-magyar monarchia idején, és sajnos a délszláv háborúban is hadikikötő volt. Útban szállodánk felé rövid foto szünetet tartunk a Limski-fjordnál, amely 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe. Formája miatt szokták fjordnak nevezni. Az esti órákban érkezünk Porec-be, ahol vacsora vár bennünket.
5.    nap: szabad program, fürdés, napozás. Fakultatív kirándulási  lehetőség az olaszországi Trieste-be. A reggeli órákban autóbusszal Trieste-be megyünk. Először a Miramare kastélyt tekintjük meg, majd a parkban sétálunk – ami egy arborétum. Az épület minden helyiségéből a tengerre lehet látni. Ez volt az építtető, Habsburg Miksa kikötése a tervezők felé. A déli órákban sétát teszünk a belvárosban és a szépen felújított kikötői sétányon. A város hangulata egy kicsit más, mint a többi olasz városé, viszont a hegyek, a tenger, a kastély és egyáltalán amit a természet nyújt, mindezért kárpótolja az odaérkezőt. A délutáni órákban érkezünk vissza Porec-be, ahol még fürdési lehetőség, majd vacsora vár bennünket. Ára: 25 €.

6.    nap: reggeli után autóbusszal Porec óvárosába megyünk, ahol először a bizánci korból származó Euphrasius bazilikát nézzük meg, amely 1996. óta az UNESCO világörökség listáján szerepel. A templom padlószintje alatt 6. századi mozaikokat látunk. A legcsodálatosabb látnivalók a szentély és a diadalív aranymozaikjai. Ezután a város gyönyörű épületeit csodáljuk meg, majd szabad program következik. A délutáni órákban visszautazunk a szállodába, ahol fürdés következik, majd az esti órákban vacsora.
7.    nap: reggeli után szabad program, fürdés és napozás.
8.    nap: reggeli után búcsúzunk a tengertől, a szállodától és Magyarország felé vesszük az utunkat. Folyamatosan utazunk, rövid technikai szünetekkel Szlovénián keresztül Székesfehérvárra. Az esti órákban érkezünk a Skála parkolóba.

Belépők árai Pula ampfiteátrum: 50 HRK, Rovinj harangtorony: 20 HRK, Porec Euphrasius bazilika és múzeum: 40 HRK, Miramare kastély: felnőtt: 12 EURO, 18 év alatt, 65 év felett ingyenes. Park: ingyenes

Szlovéniában és Olaszországban € a fizetőeszköz, Horvátországban mindenhol csak horvát kunát fogadnak el, valamint bankkártyát!

Az utazás minimum 25 fő részvétele esetén valósul meg!

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!