Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Egerszalóki pihenés – Gyöngyös, Eger és Fülek

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Gyöngyöspata – Gyöngyös – Egerszalók – Eger - Fülek
Időpont: 2021. október 15-17. (3 nap/2 éj)
Ellátás: bőséges svédasztalos reggeli és vacsora, igény szerint vegetáriánus, glutén- és laktózmentes ételválasztékkal
Elhelyezés: 4*-os szállodában, apartman szoba 3 fős elhelyezéssel, illetve standard erkély nélküli hotelszoba 2 fős elhelyezéssel
Részvételi díj: 55.000 + belépők + 460 Ft biztosítás. Az ár tartalmazza a szálloda fürdőházának szolgáltatásait is (fedett kültéri gyógyvizes medence, úszó-élménymedence, finn szauna, gőz kabin és infraszauna, WIFI hozzáférés).

Az Egri-Bükkalja területén található Egerszalók páratlan természeti értékeivel felejthetetlen kikapcsolódást ígér az odalátogatónak!

Program:

1.    nap:
 7 óra: Székesfehérvár, Skála parkolóból indulunk. Folyamatosan, rövid technikai szünet beiktatásával utazunk Gyöngyöspatáig, ahol a művészettörténeti szempontból kiemelkedő értékű Kisboldogasszony római katolikus templomot tekintjük meg. A templom 15. századi gótikus szentélyében Magyarországon egyedülálló témájú és szépségű faragott, barokk főoltár – a Jézus családfáját ábrázoló Jessze-fa motívumú oltár áll.
Folytatjuk utunkat Gyöngyös városába. A központban lévő, gyönyörűen felújított, Europa Nostra-díjjal kitüntetett kastélyt tekintjük meg. Itt található a Mátra Múzeum. Rövid séta a romantikus kastélyparkban. Innen autóbusszal indulunk tovább Egerszalókra. Megérkezés után elfoglaljuk a szállást, majd szabad program következik. Igénybe vehetjük a szálloda fürdőházának szolgáltatásait, vagy sétálunk a páratlan természeti környezetű településen.

2.    nap:
9 óra: reggeli után Egerbe utazunk, ahol először a város és talán az egész ország legszebb főterét, a magyar építészet gyöngyszemét, az Eszterházy teret keressük fel. A maga nemében páratlan művészeti alkotás a Líceum, vele szemközt a Pyrker érsek által épített Egri Bazilika harmonikus együttest alkot. Az épületek megtekintése után végig sétálunk a Kossuth Lajos utcán, és a barokk kor remekeivel ismerkedünk (Megyeháza, Városháza, Kis- és Nagypréposti Palota, stb.). A csoport elsétál a Dobó térig (Minorita templom, patrícius házak, patika múzeum), majd a legutolsó állomás a híres Minarethez közel található Marcipán Múzeum lesz. Amit itt látni fogunk, az mind marcipánból készült. A csoda megalkotója Kopcsik Lajos mestercukrász.

Délután visszaérünk Egerszalókra, ahol igénybe vehetjük a szálloda fürdőházának szolgáltatásait, vagy felkereshetjük a Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdőt. A domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült fürdő 17 medencével és sokoldalú wellness szolgáltatással vár bennünket. A kültéri medencékben hűsölve gyönyörködhetünk az Európában egyedülálló sódomb és a Kékes lenyűgöző panorámájában. (3 órás belépő a fürdőbe: 4.600 Ft, nyugdíjas 65 év felett: 3.800 Ft.) A nap hátralévő részében szabad program.

3.    nap:
Délelőtt folyamán használhatjuk még a szálloda fürdő házának szolgáltatásait, illetve pihenhetünk, majd átadjuk a szállodai szobákat, és indulunk hazafelé.
Út közben megtekintjük Palócföld legnagyobb várát, illetve a hozzá tartozó múzeumot Füleken. Az impozáns vár – ma már csak vár maradvány – a város közepén magasodó vulkáni bazaltkúpra épült. A nagy terjedelmű, ma már Szlovákiához tartozó erődítmény néhány bástyája, egy nagy tornya és a sziklába épült vastag falai maradtak meg az utókornak. A területen folyamatos a feltárás és az újjáépítés. A falakról csodás kilátás nyílik a jórészt magyarok lakta kisvárosra és a környező hegyekre. Belépő: 3 €, 61-70 évig: 1,50 €, 70 év felett ingyenes. 
Innen indulunk Székesfehérvárra.
kb. 19 óra: érkezünk Székesfehérvárra, a Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: groszutazas@gmail.com Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!