Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

2022-es utazások

Kategória: ,

Hétfőn 9-15, kedden 14-18, szerdán 9-15, csütörtökön 9-11 és pénteken 9-15 óra között lesz csak nyitva az iroda! Köszönjük megértésüket! 

Szerbiába érvényes személyi igazolvány felmutatása mellett szabadon beléphetünk és haza is térhetünk, nincs szükség védettségi igazolásra!

Védettségivel utazhatunk már 28 országba a világon, köztük: Törökország, Egyiptom, Maldív-szigetek!

Szlovéniába, Lengyelországba, Romániába, Csehországba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba, a schengeni határok miatt beutazhatunk és térhetünk haza! A teljes védettség szükséges, ami 2 oltás + 14 nap (Jannsen esetén 1 oltás + 14 nap), vagy 180 napon belül betegségen átesttség, vagy teszt (unios covid-19 igazolással, vagy idegen nyelven kiállítva). Németország eltörölte az ingyenes tesztelés lehetőségét.

Ausztriába 3 oltással rendelkezők, vagy 2 oltás+ PCR teszttel lehet beutazni, ahol 2G szabály van, ennek értelmében csak az oltottakat és a betegségen átesetteket engedik be az országba, illetve a múzeumokba, éttermekbe, síközpontokba. Megszűnt a tesztelés lehetősége! Jelenleg a Szputnyikkal nem lehet belépni. Sinopharmmal és Jahnnsennel be lehet utazni az országba, de szükséges a 3. egyéb típusú oltás. 12 éves korig nem kérnek semmit, 12-15 éves kor között pedig 2G vagy 2 naponta tesztelés. 15 év felett a fiatalokra is a 2G szabály érvényes. Beltéren mindenhol FFP2-es maszk viselése előírt! Január 3.-tól a Jahnssennel oltottaknak is szükséges a megerősítő, más típusú oltás.

Lengyelországba beutazásnál elfogadott lengyel vagy angol nyelven kiállítva: igazolás a teljes beoltottságról (elfogadott oltások: Pfizer, Moderna, Jannsen, Astra Zeneca), vagy igazolás a 180 napon belüli betegségből való felépülésről, vagy antigén gyors teszt 48 órán belüli negatív eredménye.

Csehországba 3 oltással lehet szabadon beutazni. 2 oltás esetén + 48 órán belüli PCR teszt szükséges 12 év felett!

A legkönnyebb és leggyorsabb beutazás az oltottaknak van, EU-s covid 19 igazolvánnyal! 1x kell letölteni, utána mindegyik európai ország és Törökország elfogadja! 

Horvátországba utazás esetén: érvényes magyar oltási igazolással be lehet utazni, 11-180 napon belül betegségen átesettek kérjenek erről orvosi igazolást (aláírva, lepecsételve), előzőek hiányában antigén gyorstesztre van szükség. 12 éves kor alatt nem kérnek semmit. 12-18 évesek szintén antigén gyorsteszttel utazhatnak. Határokon ellenőrzés van! A regisztráció nem kötelező. Beltéren maszk viselése kötelező! Egészségügyi intézményekbe csak védettséget igazolóan lehet belépni.

Törökországba érvényes útlevél mellett védettségi igazolvánnyal oda-vissza szabadon utazhatunk!!! Aki ezzel nem rendelkezik, annak 72 órán belül készült negatív PCR tesztet vagy antigén gyorstesztet kell a határon felmutatni (repülős út esetén a Ferihegyi repülőtéren). Görögországba szükséges mindkét oltás + 14 nap, vagy tesztelés. MINDEN HAZÁNKBAN HASZNÁLT VAKCINA ELFOGADOTT EZEKBE AZ ORSZÁGOKBA TÖRTÉNŐ UTAZÁS ESETÉN!

Olaszországba belépés feltétele: a teljesen oltottaknak (2 oltás, kivéve a szputnyik, az nem elfogadott) január 31.-ig PCR teszt.

  • Covid-oltási igazolás birtokosa, amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert vakcina második beadását követően legalább 14 nap telt el; az Európai Unió által elfogadott és 2021. július 1-től elérhető green pass valamennyi formai követelményének megfelelő, angol nyelvű igazolást tud bemutatni (QR kód szükséges)  
  • azon személy, aki hitelt érdemlően igazolja, hogy a COVID-19 betegségen esett át és a hatóságilag előírt karanténidőszakot letöltötte;
  • fentiek igazolásához használható az európai uniós egységes zöldigazolvány formai keretén kívül bármilyen egyéb, uniós tagállami hatóság által angol, francia, spanyol vagy olasz nyelven kiállított papír vagy elektronikus formátumú igazolás. 6 éves kortól szükséges a fentiek igazolása vagy PCR teszt bemutatása, egyéb helyzetben karanténkötelezettség van. Indulás előtt PLF regisztráció szükséges. 

18 év alatti gyermek felnőtt kísérővel együtt utazva, a felnőtt védettségi igazolvány támogatásával határt léphet Törökországba. Más esetben 5 vagy 7 éves kor felett PCR tesztet kell számára készíteni.

Külföldre utazás előtt a regisztrálást a fenti országok közül szükséges: Görögország, Ciprus, Szlovákia, Olaszország. Ebben segítjük utasainkat, illetve az angol nyelvű oltási lap megírásában.

Bosznia-Hercegovinába belépés oltási igazolással (2 oltás+14 nap), vagy betegségen átesettséget igazoló hivatalos irattal (180 napon belül), ami angol nyelven is szükséges! 

Albániába védettségi igazolással lehet beutazni.

Finnországba beutazáshoz 2022.január 16.-ig védettségi igazolással + 48 órán belüli antigén gyorsteszt vagy PCR teszt szükséges 16 éves kor felett.

Belföldi útjaink folyamatosan indulnak! Maszkot tegyenek be a táskába, mert beltéren kérik a használatát.

Vissza a hírekhez