Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

2021-es utazások

Kategória: ,

Bosznia-Hercegovinába, Hollandiába, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba, Szerbiába, Albániába, Törökországba, Csehországba, Olaszországba és Romániába védettségi igazolvánnyal vagy teszttel már utazhatunk! Kérem, figyeljék a honlapunkon látható változásokat! Továbbiakhoz katt ide!

Horvátországba, Szlovéniába, Szerbiába, Csehországba, Romániába, Albániába, Törökországba és Montenegróba védettségi igazolvánnyal már oda-vissza szabadon utazhatunk!!! Aki ezzel nem rendelkezik, annak 72 órán belül készült negatív PCR tesztet kell a határon felmutatni (horvátok, osztrákok elfogadják a gyorstesztet is!). Görögországba szükséges mindkét oltás + 10-14 nap. MINDEN HAZÁNKBAN HASZNÁLT VAKCINA ELFOGADOTT EZEKBE AZ ORSZÁGOKBA TÖRTÉNŐ UTAZÁS ESETÉN!

Olaszországba belépéskor fel kell mutatni egy friss PCR negatív tesztet, vagy antigén gyorstesztet. Független, hogy oltva van valaki vagy nincs!

Hollandiába már szabadon utazhatunk, belépéskor megkötések nélkül. Hazatéréskor Magyarországra védettségi igazolvánnyal lehet belépni kötetlenül, vagy PCR tesztet kell csináltatni, amit 48 óra múlva ismételni (addig karantén), vagy 10 nap karantén.

18 év alatti gyermek felnőtt kísérővel együtt utazva, a felnőtt védettségi igazolvány támogatásával határt léphet Szerbiába, Albániába, Romániába, Törökországba. Más esetben 5 vagy 7 éves kor felett PCR tesztet kell számára készíteni.

Külföldre utazás előtt a legtöbb országba regisztrálni kell. Ebben segítjük utasainkat, illetve az angol nyelvű oltási lap megírásában.

Ausztriába a határon beléphetünk az oltás 1.dózisa + 22 nap után. Vagy igazolt fertőzésen átesett (orvosi igazolás kell a fertőzöttségről vagy a beoltásról német vagy angol nyelven az orvostól, ehhez adjuk a hivatalos nyomtatványt). Belső tereken FFP2 maszk viselése kötelező! 10 év alatti gyerek mentesül mindenféle igazolás alól! 10-18 évesek és aki nem rendelkezik védettségivel, azok számára online bejelentkezés lehetséges egy osztrák tesztpontra, ennek a visszaigazolásával átléphetünk Ausztriába, a tesztet azonban el kell végeztetni - ingyenes. Szputnyik oltás esetén is szükséges a tesztelés. Ausztriában a teszt INGYENES!

Bosznia-Hercegovinába már beléphetünk az oltási igazolással (2 oltás+14 nap)! 

Olaszországba 1 db PCR teszt vagy antigén gyorsteszt birtokában utazhatunk!

Belföldi útjaink folyamatosn indulnak! Szállodai, múzeumi vagy arborétumi, vadasparki, állatkerti belépéshez szükséges a védettségi igazolvány felmutatása a bejáratnál (személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényes). Autóbuszon, hajón és beltéren maszk használata kötelező!

Vissza a hírekhez