Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

2021-es utazások

Kategória: ,

Szerbiába személyi igazolvány ellenőrzés van csak a határon (Szabadka-Palics), Isztambulba útlevél és magyar védettségi igazolvány vagy antigén gyorsteszt szükséges. Továbbiakhoz katt ide!

Szerbiába, Romániába, Albániába, Finnországba érvényes személyi igazolvány felmutatása mellett szabadon beléphetünk és haza is térhetünk!

Ausztriába, Szlovéniába, Csehországba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba, a schengeni határok miatt és mert Magyarország zöld besorolású, beutazhatunk és térhetünk haza! Ausztriába oltottan, betegségen átesetten vagy teszttel (mindegyik idegen nyelven kiállítva, ebben is segítünk!) vagy itthonról ausztriai ingyenes tesztpontra bejelentkezve utazhatunk. AZ antigén gyorsteszt érvényessége már csak 24 óra! Szlovénia védettségihez köti a belépést vagy teszthez. 

A legkönnyebb és leggyorsabb beutazás az oltottaknak van, EU-s covid 19 igazolvánnyal! 1x kell letölteni, utána mindegyik európai ország és Törökország elfogadja! 

Horvátországba utazás esetén: érvényes magyar oltási igazolással be lehet utazni, 11-180 napon belül betegségen átesettek kérjenek erről orvosi igazolást (aláírva, lepecsételve), előzőek hiányában antigén gyorstesztre van szükség. 12 éves kor alatt nem kérnek semmit. 12-18 évesek szintén antigén gyorsteszttel utazhatnak. Határokon ellenőrzés van! A regisztráció nem kötelező, de hétvégén segíti a gyorsabb határátlépést.

Törökországba érvényes útlevél mellett védettségi igazolvánnyal oda-vissza szabadon utazhatunk!!! Aki ezzel nem rendelkezik, annak 72 órán belül készült negatív PCR tesztet vagy antigén gyorstesztet kell a határon felmutatni (repülős út esetén a Ferihegyi repülőtéren). Görögországba szükséges mindkét oltás + 14 nap, vagy tesztelés. MINDEN HAZÁNKBAN HASZNÁLT VAKCINA ELFOGADOTT EZEKBE AZ ORSZÁGOKBA TÖRTÉNŐ UTAZÁS ESETÉN!

Olaszországba belépés feltétele: 

  • Covid-oltási igazolás birtokosa, amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert vakcina második beadását követően legalább 14 nap telt el; az Európai Unió által elfogadott és 2021. július 1-től elérhető green pass valamennyi formai követelményének megfelelő, angol nyelvű igazolást tud bemutatni (QR kód szükséges)  
  • azon személy, aki hitelt érdemlően igazolja, hogy a COVID-19 betegségen esett át és a hatóságilag előírt karanténidőszakot letöltötte;
  • 48 óránál nem régebbi negatív antigén/PCR teszt birtokosai. 

A fentiek igazolásához használható az európai uniós egységes zöldigazolvány formai keretén kívül bármilyen egyéb, uniós tagállami hatóság által angol, francia, spanyol vagy olasz nyelven kiállított papír vagy elektronikus formátumú igazolás. 6 éves kortól szükséges a fentiek igazolása vagy PCR teszt bemutatása, egyéb helyzetben karanténkötelezettség van. Indulás előtt PLF regisztráció szükséges. 

18 év alatti gyermek felnőtt kísérővel együtt utazva, a felnőtt védettségi igazolvány támogatásával határt léphet Törökországba. Más esetben 5 vagy 7 éves kor felett PCR tesztet kell számára készíteni.

Külföldre utazás előtt a regisztrálást a fenti országok közül szükséges: Görögország, Ciprus, Szlovákia, Olaszország. Ebben segítjük utasainkat, illetve az angol nyelvű oltási lap megírásában.

Ausztriában FFP2 maszk viselése szükséges a tömegközlekedésen, gyógyszertárakban és alapvető szükségleteket áruló élelmiszerboltokban! 12 év alatti gyerek mentesül mindenféle igazolás alól! 12-18 évesek és aki nem rendelkezik védettségivel, azok számára osztrák tesztponton lehetőség van ingyenesen tesztelni, mielőtt pl.múzeumba lépünk. Mindenhol megoldható! Ausztriában a teszt INGYENES!

Bosznia-Hercegovinába belépés oltási igazolással (2 oltás+14 nap), vagy betegségen átesettséget igazoló hivatalos irattal (180 napon belül), ami angol nyelven is szükséges! 

Belföldi útjaink folyamatosan indulnak! Maszkot tegyenek be a táskába, mert már van, ahol kérik a használatát.

Vissza a hírekhez